機箱的usb同3.5MM插係頂面可以點防塵?

我用緊corsair 678C機箱, 但usb同3.5MM插係機箱頂部, 但無蓋覆蓋, 長期係咁樣會積塵, 我只好去買啲usb膠塞去塞個usb口, 但係當我每次用usb時蚊起個膠塞, 反而個膠塞又容易黏到塵, 各位師兄有無咩方法可以有效防塵呀!?

How about buy a small size magnetic filter from Amazon?

Ashop $35

Ashop $35
zgok 發表於 2019-8-3 13:10

好似幾好咁!

How about buy a small size magnetic filter from Amazon?
ujoy 發表於 2019-8-3 13:07

哩樣野唔識!

好似幾好咁!
168Sum 發表於 2019-8-3 13:49

Ching好似有D矛盾 .... 你有用usb膠塞但"容易黏到塵"; 不過又讚usb膠塞"好似幾好咁"  ... 好亂

不過$35好貴...

Ching好似有D矛盾 .... 你有用usb膠塞但"容易黏到塵"; 不過又讚usb膠塞"好似幾好咁"  ... 好亂

不 ...
c23 發表於 2019-8-3 14:37

我自己買嗰啲膠塞係會黏塵, 上面師兄比個膠塞我係話睇面樣塵該幾好咁, 實際當然要買過至知!

我用膠紙封左唔常用既口
(我有usb hub插手指)

不 ...
c23 發表於 2019-8-3 14:37

其實一樣會黏到塵係軟膠,我用梗。
其實你用邊種方法都會有塵,始終係機頂,就算側面都一樣會有塵,只係無機頂更容易黏到塵。

我係淘佬買,平好多