[開箱] $200 無敵機箱開箱+上機

前排bid左塊X58底板,打算砌反部cp值極高既機。所有零件我都有,只差個機箱,為左保持低成本,我決定上淘寶搵機箱。
見到呢款,189人仔,玻璃側透,仲送三個風扇,痴線有無咁平....果然係淘寶。仲要免費順豐送到香港。
航嘉GX580H

安全到步,質素大大超出我預期,發現有少少Phanteks影子

正面

上面可裝兩個12/14cm風扇,有磁石隔塵網

headphone,mic,usb2.0 x 2,usb3.0 x 1,開機制,restart制

全黑線,加分!

電源都有隔塵網

背部

反智的pcie位,不可重用既cover。裝左底板後極難移除,要裝機前唸清楚用邊條槽

送既風扇,睇落好cheap,不過送既就唔好咁多要求。

送螺絲批同散熱膏 (送都唔想要,haha)

第二個反智位,如果裝左火牛就裝唔到harddisk,螺絲批放唔入。要先裝harddisk/ ssd

完成

$200都好難買到更好既機箱了

完。

呢個價真係掂 最緊要落到黎冇損傷

上新高登2樓有一間賣風扇的很多大陸牌子同款機箱都比淘寶平

上新高登2樓有一間賣風扇的很多大陸牌子同款機箱都比淘寶平
blackkh 發表於 2019-8-6 10:23

淘淘住得遠唔洗搬餐死,哈哈

前排bid左塊X58底板,打算砌反部cp值極高既機。所有零件我都有,只差個機箱,為左保持低成本,我決定上淘寶 ...
ikuto22 發表於 2019-8-6 00:24

性價比高

重點係包埋進上門

送上門,正

難得送到黎玻璃無爆

難得送到黎玻璃無爆
OHiToMiO 發表於 2019-8-7 07:36

呢個真,我都好驚佢會爆玻璃

前面有無防塵網?

前面有無防塵網?
newwai130 發表於 2019-8-7 13:36

有呀