[開箱] 爱国者(Aigo)YOGO M1 裝機

部機本身618時買下, 用左一排

AIGO M1 M-ATX机箱 钢化玻璃侧透
R5 2600
ASUS B450M TUF
G SKILL 8x2 DDR-4 3000 C16
INNO3D GEFORCE 1650

基本上這次個箱/風扇/線全是淘寶落來,價格比香港平1點吧
因為屋企空間有限, 想要一個一點機箱都不能

AIGO C3 PRO風扇, 一盒3扇 /跟專用控制器 和搖控器 / 佢唔係行正常大家見的4PIN + RGB 線~  

機箱部份:
機頭有一個快拆安裝風扇 / 安排水泠排, 如果平時間唔中清潔下, 這個是不錯設計

機後走線, 同平時現在機箱走位咁上下,不過要拉得比較整理一點~自己買固定夹,

安裝硬件部份

風扇 可以安裝5個, 怕熱的朋友可以全部安裝吧,  水冷支援, 佢支持240 / 280 排1組, 放上頂 / 機頭可以240排 1組
安裝走線不太難, 仲幾好拉

回覆 1# 白白

放到3 slot 30cm display 240 280 aio 個箱真係幾好

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

回覆 2# adamchiu

個價錢仲好實惠~!!! 179人仔~

高度去到400 寛去到200
已經叫肥仔
e種大陸大把
坦白~對比香港買同類都算平啦!

大陸有D可以再壓縮一點
不過我自己買都係大箱

我想問下機箱開孔位置/邊緣位置????唔????手?

回覆 5# tom0079

界手?  唔界~

我又覺得佢最出色係塊玻璃側板

實唔實淨?