[測試] 靜音機箱推介

如題,除了CORSAIR 110Q 和 Cooler Master s400 這2款主打靜音的機箱外,還有冇其他好介紹?

via HKEPC Reader for Android

如題,除了CORSAIR 110Q 和 Cooler Master s400 這2款主打靜音的機箱外,還有冇其他好介紹?

via HKEPC Re ...
cooleo 發表於 2020-1-26 23:07

如果你要香港。就仲有Kl07b
我用佢玩暴力扇。都隔左好多音
不過要訂。台灣送
價錢之前係600幾。現在不知道
不過我後來買的大陸靜音機箱都係淘番來
效果差D。好輕。隔音不強。但係平
但現在大陸開始危險啦
我覺得唔好淘住啦~

謝謝,淘仔箱相是那一款?

謝謝,淘仔箱相是那一款?

cooleo 發表於 2020-1-27 01:46

好多個選擇wo
我自己就買鑫谷宽寂 同 Tt启航者F1
但坦白。靜音佢地做唔到lo
雖然多左幾塊板。但真係隔唔多

我對比KL07B
我摸到係一塊硬板 vs KL07的海棉
總之效果差太多

我唔推薦上面我自己買的2隻
但無奈我已經買左
所以上面2隻我係無用暴力扇。因為擋不住
係近期12月特別淘左靜音風扇
你自己想一下。無法靜音的靜音機箱
有什麼屁用

be quiet pure base 500

回覆 4# hkmand001

THX, 之前都有睇這二款, 甘這二款不用考慮
甘C兄有冇睇過COOLER MASTER 酷冷至尊小清风静音版小机箱,評語好似吾錯.

回覆  hkmand001

THX, 之前都有睇這二款, 甘這二款不用考慮
甘C兄有冇睇過COOLER MASTER 酷冷至尊小清风 ...
cooleo 發表於 2020-1-28 18:19

太貴啦
400幾價。我寧願買其他

大陸有隻叫先馬黑洞
係劣化版kl07 ,抄襲但非海棉設計
一樣係硬版

我見大陸好多都用硬版。以為硬版有效
點知。。。
不過我用暴力扇。你應該唔會用掛?

回覆 7# hkmand001

我見大約HKD330, 平過S400, 只是香港少人用過, 吾知操音如何.
    https://item.taobao.com/item.htm?id=537284774751

回覆  hkmand001

我見大約HKD330, 平過S400, 只是香港少人用過, 吾知操音如何.
     ...
cooleo 發表於 2020-1-29 00:09

我見到都係海棉樣子
但kl07係波浪海棉。兩個不同

認真推荐用KL07 因為佢同另外D唔同
佢唔係一般平身海棉
係波浪海棉
最少我用暴力扇都OK擋到D