致Nikon 機主

CCD 有塵, 又想上cs 免費吹 就快啦

因 1-1-2009 起, 就算有保, 都冇得免費吹了

此致
fresh_banana   
信不信由你, 我幾日前上去免費吹, d staff 係咁講

甘做咩仲要買行機? 買行機連最基本GE 服務都冇.....好彩我部D300 24號過保JA= =

canon 冇得免費清塵...

原帖由 initials 於 2008-12-20 09:06 發表

Sony 同 O 記 有冇免吹架 ?

買套架生都要幾舊水!

原帖由 initials 於 2008-12-20 09:06 發表

Focus Screen可以, CMOS就唔知,上次上過去清咗FOCUS SCREEN睇番CMOS都冇收$即日取!

原帖由 westkenny 於 2008-12-20 09:10 發表

Focus Screen可以, CMOS就唔知,上次上過水清咗FOCUS SCREEN睇番CMOS都冇收$即日取!

點解我上次去, 佢話冇0既...

原帖由 initials 於 2008-12-20 09:32 發表

點解我上次去, 佢話冇0既...

因為我focus screen有塵,cs俾師傅睇係內對焦屏定外對焦屏有塵,順手check埋cmos, 如果內對焦屏要拆機要放低2-3日就可能要錢 ,其它就唔知啦!最後清咗係外對焦屏有塵,所以冇收$

Nikon 過左保 免費嗎?

地趾在那呢?

原帖由 manman1998 於 2008-12-20 13:22 發表
Nikon 過左保 免費嗎?

地趾在那呢?

not free, 我張單開 $200 (D40)

保 -$200 as still under warranty