借問有冇師兄可以幫忙報一報價:Nikon D200 & D80

新手一名,想買.......... 行貨 D200 機身  定係  行貨 D80 kit set

資金有限,想買相機,又想砌部腦,考慮緊……

買 D200 機身 +  砌部平價780G / Athlon x2
or
買 D80 試下Kit set支18-135  +  砌部 i7 / X58

如有得免息分期則更佳

謝謝!!

原帖由 o()o 於 2008-12-22 04:12 發表
新手一名,想買.......... 行貨 D200 機身  定係  行貨 D80 kit set

資金有限,想買相機,又想砌部腦,考慮緊……

買 D200 機身 +  砌部 i7 / X58
or
買 D80 試下Kit set支18-135  +  砌部平價780G / Athlon x2

如有得免息分期則更佳

謝謝!!

咁你D200機~唔使買鏡~?!
D80+KIT 大約6千頭左右~

原帖由 XJAPAN83 於 2008/12/22 13:20 發表

咁你D200機~唔使買鏡~?!
D80+KIT 大約6千頭左右~

如果決定D200,諗往平平地用支騰龍鏡黎學下先。
另外,請D80 Kit 6千頭,會唔會有埋免息分期?
Thx..

回復 3# 的帖子

雖然D200/D80既價錢係幾個月前…
不過都唔該你先,
好有參考作用!
Thx..

想話 D80 kit + 780G 的錢一定唔夠買 D200 + Tamron + i7/X58

比多一個選擇你,

D90 + A16 大約 $9K 幾
或者 D90 Kit $9K 有找.

原帖由 samkee 於 2008/12/22 17:51 發表
想話 D80 kit + 780G 的錢一定唔夠買 D200 + Tamron + i7/X58

OH...........
原來我掉轉左黎寫

將心目中排名,同可用資金掉轉左!

原帖由 mktong 於 2008/12/22 17:54 發表
比多一個選擇你,

D90 + A16 大約 $9K 幾
或者 D90 Kit $9K 有找.

嗯……
如果 D90 Kit 落到8k左右,而我仲未買機的話,會再新考慮。

可能我開始想學相機果段時間,果時買好多書/雜誌,主力都講呢兩部,而且覺得價錢唔算太貴。
所以一直俾佢吸引住。