真系睇彩數,我用 kingston 133x elite pro 覺得幾好,買多張去旅行,就出事.
1/2機會奶

原帖由 initials 於 2009-2-12 15:34 發表

係sandisk...@_@
不過我諗死0既機會少D掛, 我見唔少職業攝影師都係用佢, 一係lexar...

我又覺得kingston比起sandisk冇咁易壞…慢就係慢少少

又唔差太多錢,我會揀Sandisk
用緊Extreme 4G 連拍十分鐘用完

原帖由 wiinnn 於 2009-2-14 13:11 發表
真系睇彩數,我用 kingston 133x elite pro 覺得幾好,買多張去旅行,就出事.
1/2機會奶

what happen

原帖由 Mr.Tom 於 2009-2-14 20:25 發表
又唔差太多錢,我會揀Sandisk
用緊Extreme 4G 連拍十分鐘用完

wow~影片?

原帖由 initials 於 2009-2-12 15:11 發表

sandisk ultra 2 依家都有20MB/s

U2 會唔會好慢架?
我見U2 8G 黃金賣$240(唔同代理)
已經想入了

原帖由 kame 於 2009-2-12 15:35 發表

@@ 差一倍價WOR,,,,

我張Sandisk Extreme III 16GB先6百幾 但我張新版Sandisk Extreme IV 16GB 成千1蚊   我張8GB都要成5XX

但真係好快....D300 可以O係緩衝只有12張情況下影成30張RAW唔停

影JPEG,A700同D300 個緩衝區幾乎都唔郁...XD

KINGSTON 133X 16gCF
早兩日見 $239

至於死咭

我只能說係任何咭都會有

EVEN用過EXTREEM iii都死過咭要拎去換

真係運氣話黎就黎

尋日總算的起心肝
買左Extreme IV 16G