部機無左晝面

影唔到
只可以睇相
就算影左出來都系黑色的
但按影相同拍片個位置可以睇到的字
日期個的野
我想問下系壞左的咩呀
如果拿出去整要大約幾錢到呢
唔該晒

有無師兄知道呀

會唔會因為......未開個蓋呀
或者Shutter壞左.....送回原廠吧

dc 來 ? ccd 死左

原帖由 littlekp 於 2009-3-16 23:24 發表
會唔會因為......未開個蓋呀
或者Shutter壞左.....送回原廠吧

開左啊
而且已經過左保拉

原帖由 chiman127 於 2009-3-16 23:54 發表

開左啊
而且已經過左保拉

先看型號之前很多廠也是CCD出問題像這樣,而且過了保養也會作出免費更換或修理。之前有臺Sony T1和Canon也是這差不多,回廠後也是免費修理。

原帖由 kkchung 於 2009-3-17 05:15 發表

先看型號之前很多廠也是CCD出問題像這樣,而且過了保養也會作出免費更換或修理。之前有臺Sony T1和Canon也是這差不多,回廠後也是免費修理。

我部系 t3 啊
真系可以免費修理呀
甘我去試下先
thx

原帖由 chiman127 於 2009-3-17 08:34 發表

我部系 t3 啊
真系可以免費修理呀
甘我去試下先
thx

DSC-T1、DSC-T11、DSC-T3、DSC-T33、DSC-U40、DSC-U50、DSC-F88和DSC-M1等也是Sony第二期公告列入免費維修服務行列。出現的問題包括液晶螢幕在拍攝模式時一片漆黑或一堆條紋,甚至無法拍攝。

原帖由 kkchung 於 2009-3-17 13:10 發表

DSC-T1、DSC-T11、DSC-T3、DSC-T33、DSC-U40、DSC-U50、DSC-F88和DSC-M1等也是Sony第二期公告列入免費維修服務行列。出現的問題包括液晶螢幕在拍攝模式時一片漆黑或一堆條紋,甚至無法拍攝。

請問系唔系過左保都系免費架

原帖由 chiman127 於 2009-3-17 15:14 發表

請問系唔系過左保都系免費架

臺老爺Sony T1上年才拿去修理,過了保多時了。是免費但會先收檢查費然後確定CDD壞便給回你檢查費及送三個月保養。