[攝影論人品]當影相遇著老海鮮

本來以為果位前輩都幾好傾, 點知傾傾下佢就開始變老海鮮...
唔夠講就話咩唔係用電腦睇相, 都唔知講乜, 我個人就好爽快,
見道不同我就即時唔同答半句咀, "老海鮮"同我唔同路, 唔好
同我講你咩七幾年已經開始影相, 係咁把炮就唔好用數碼機,
玩菲林玩大底啦, 同我講構圖? 我用咩機都一樣可以構到圖
架喎, 乜原來佢影左咁耐相, 仲要俾部機SET死左自己架? 史伐龍先生

咩料撻著咗版主

原帖由 Mathk 於 2009-3-22 23:00 發表
咩料撻著咗版主

佢唔係撻著我, 只係我睇唔過眼佢呢D以為自己乜都識,
人地講乜都聽唔入耳既人唧, 下下話自己影左相幾耐幾耐
又點唧, 佢以家咪一樣死死地氣用數碼, 一講到數碼, 我
唔覺得佢比我地呢D後輩有咩優勢囉, 咪又係果D像素
高就等於一切果D人黎, 又係果D入門機就影唔到靚相
果類人黎, 同佢講兩講就話自己唔係用電腦睇相, 咩我
出黎影過相先會明白, 我真係想即時彈佢一句"你食蕉啦",
臨走都仲要同我地講, 喂走喇師兄, 影完D相記得俾我
睇下喎, 我地同你三九唔識七, 俾條毛你睇咩......

自以為乜都識 我最鐘意呢D人~
清風呵~

原帖由 johnnylth2 於 2009-3-22 23:54 發表
自以為乜都識 我最鐘意呢D人~
清風呵~

真係想同佢講多句都有困難, 係囉, 七幾年開始影相就好巴閉架喇

原帖由 清風浮雲 於 2009-3-22 23:57 發表

真係想同佢講多句都有困難, 係囉, 七幾年開始影相就好巴閉架喇

咁我都係影左幾年姐~我都想見識下

原帖由 johnnylth2 於 2009-3-23 00:08 發表

咁我都係影左幾年姐~我都想見識下

人地影左成30年相, 一定張張都靚相架

你入黎就見到佢啦...

睇黎好彩我無去

原帖由 De_N_N_iS 於 2009-3-23 00:18 發表
你入黎就見到佢啦...

唔知Johnny會唔會同果位咁猛既師兄擦出火花呢