原帖由 De_N_N_iS 於 2009-3-23 15:13 發表

有 70 200 F4 就唔駛入 多枝副廠 2.8(原廠招手中)啦.....你入 A16 同A09 唔見得比你入多枝 17-40L 好...
重覆係冇問題....邊個可以長年借枝鏡比你.................
就算自己開另一個會用....可能玩得仲開心......

入多枝 17-40L 好重皮....
同埋好多時F4.0 室內唔夠光
諗住買左都會同屋企人交換玩, 所以咁諗, 可以諗錯左..

原帖由 De_N_N_iS 於 2009-3-23 15:15 發表

根本上就唔駛一段段接住..........

You are right, 咁我唔洗諗A09

買齊大三元啦,16-35 II f/2.8 L,24-70 f/2.8 L,70-200 f/2.8 L 跟手再入定焦

原帖由 astray 於 2009-3-23 15:18 發表
買齊大三元啦,16-35 II f/2.8 L,24-70 f/2.8 L,70-200 f/2.8 L 跟手再入定焦

我會破產:funk: :funk:

原帖由 iamvincent 於 2009-3-23 15:16 發表

1740 有幾重皮...........一定比 A09+A16平...應該仲可以加多枝 50 1.8

原帖由 iamvincent 於 2009-3-23 15:17 發表

You are right, 咁我唔洗諗A09

唔少人都會係 17-40 + 70-200
你仲要諗你部機太細部.......A09 對比太大枝...
不如諗下40D

原帖由 De_N_N_iS 於 2009-3-23 15:15 發表

我要入AZ.....

你幾時轉TARGET

原帖由 iamvincent 於 2009-3-23 15:16 發表

差1級有幾唔夠光呀

F2.8都唔係好光嫁JA
要光你入定焦啦

原帖由 zutto 於 2009-3-23 15:25 發表
F2.8都唔係好光嫁JA
要光你入定焦啦

所以叫佢入 50 1.2...