是我的錯.

多謝某些師兄的有用資訊.
我想我有答案了.
下次不再問相似的白痴問題了.是我的錯.

原帖由 k-august 於 2009-3-26 03:55 發表
想買DSLR好耐, 二手又唔係平好多.
Nikon D300/700出左都有一年, 想買又怕過多個兩月出新機.
所以上來問下師兄大約幾時出新機?

今年年尾出D400 and D800
2011 年出D500 and D900
D3X 亦都會係2011 年有新版, 叫D3Xs, D4 亦都會同一日發怖
甚至會發佈MX format 中片幅原型機
FF 將會首次跌落入門級數, 超高階DSLR (中片幅) 會成為另一個FF 既翻版

你當EPC member 係Nikon 高層? 定係未卜先知?

原帖由 新遺失戰艦 於 2009-3-26 04:04 發表

今年年尾出D400 and D800
2011 年出D500 and D900
D3X 亦都會係2011 年有新版, 叫D3Xs, D4 亦都會同一日發怖
甚至會發佈MX format 中片幅原型機
FF 將會首次跌落入門級數, 超高階DSLR (中片幅) 會成為另一個FF 既翻版

你當EPC member 係Nikon 高層? 定係未卜先知?

睇黎我都係等D500 OR D900

原帖由 k-august 於 2009-3-26 03:55 AM 發表
想買DSLR好耐, 二手又唔係平好多.
Nikon D300/700出左都有一年, 想買又怕過多個兩月出新機.
所以上來問下師兄大約幾時出新機?

要買咪去lor .....2手DSLR 都係好平姐.....

已經有Nikon鏡起手?
如果唔係, 會唔會考慮吓其他牌子

原帖由 十豪 於 2009-3-26 04:26 發表

豪哥點解仲要等咁耐呢? D700仲未毒得到你咩?

Nikon 邊有咁快出一部機~
D400 最快都年底先出, 而加買左, 仲起碼有9個月比你玩~

原帖由 十豪 於 2009-3-26 04:26 發表

唔等 D600 或 D1k先買?

其實我唔明點解要「驚有新機出」…
好似驚怪獸咁:funk:

想買咪買囉

原帖由 rickee 於 2009-3-26 10:52 發表
其實我唔明點解要「驚有新機出」…
好似驚怪獸咁:funk:

想買咪買囉

果陣都有個會員一直都有plan買某部機, plan左幾個月,
又話驚有新機出, (*1)所以就會plan買部新機, 到plan買新機,
又會話部新機好貴, 跟住就等佢平D先買, 等到佢落價,
又話新機又好似就出, 去返(*1)
結果到佢最後係度出現之前佢一部機都買唔到....