今晚買玩具

俾部700仔

我估F58AM...
定係VG70AM...

16G CF

原帖由 T12 於 2009-6-8 16:50 發表
16G CF

咩牌子?
我用緊張pretec 233x 8G,超慢...transcend 133x 4G都快過佢
有人話平野photofast 333x用落alpha機都唔錯wor

原帖由 ahshing 於 2009-6-8 16:53 發表

咩牌子?
我用緊張pretec 233x 8G,超慢...transcend 133x 4G都快過佢
有人話平野photofast 333x用落alpha機都唔錯wor

我張 pretec 233x 16GB 本身用落 a350 度真係好慢
load 相睇相 del 相都覺得慢過張 sandisk extreme 3 4GB 好多
之後轉左 a700 覺得佢同 sony 張 133x 4GB 差唔多

原帖由 ahshing 於 2009-6-8 16:53 發表

咩牌子?

打算買transcend 133x
想買多粒電添

原帖由 T12 於 2009-6-8 17:04 發表

打算買transcend 133x
想買多粒電添

買就買張快d..a700 連拍快唔少...........入張 ex3 啦....5xx...

原帖由 poyin 於 2009-6-8 16:58 發表

我張 pretec 233x 16GB 本身用落 a350 度真係好慢
load 相睇相 del 相都覺得慢過張 sandisk extreme 3 4GB 好多
之後轉左 a700 覺得佢同 sony 張 133x 4GB 差唔多

a350既R/W speed好似係5mb/s,多都冇,俾乜咭落去都唔掂
a700既R/W speed印像中同a900一樣,屬於所有DSLR之中最快既幾部之一
如果樓主唔會用digital photo frame,剩係影相同過相,可以諗諗photofast既咭,講速度應該好過transcend 133x
佢平係因為呢隻card剩係support UDMA mode,所以較舊式既電子相架/card reader就有機會load唔到,但晌新款既reader同a700度就應該好快,好似有成3x mb/s

Any brother tried the Sony (45MB/s) one? I saw Audiocom selling it......