用A550 + 70-400G 既19歲日本妹

其實構圖就無咩特別
不過幾舒服
至少裡面既相片運用光線比好多人好得多

所以我成日覺得, 由DC 開始玩起, 基本功會扎實過一買就買DSLR

i like her photos but the texts are quite annoying in my opinion.

最慘我一上手就是 G2/3 呢類半專業機,而家想返起,如果當年買卡片DC,我應該會開心D

昨日用部 Canon DC,望住個 MON,影合照,Wide,幾十人,我傻了幾秒先按快門

原帖由 NOPSS 於 2010-1-12 02:28 發表
最慘我一上手就是 G2/3 呢類半專業機,而家想返起,如果當年買卡片DC,我應該會開心D

昨日用部 Canon DC,望住個 MON,影合照,Wide,幾十人,我傻了幾秒先按快門

試過有幾次幫人拎DC影合照, 第一時間隊埋個VF度

原帖由 新遺失戰艦 於 2010-1-12 00:41 發表
其實構圖就無咩特別
不過幾舒服
至少裡面既相片運用光線比好多人好得多

所以我成日覺得, 由DC 開始玩起, 基本功會扎實過一買就買DSLR

我覺得冇乜分別的... 要學影相, 冇話一定要DC定DSLR, 甚至有D人話要用菲林機
我覺得只要有齊PASM mode 0既機就得...

原帖由 initials 於 2010-1-12 10:48 AM 發表

我覺得冇乜分別的... 要學影相, 冇話一定要DC定DSLR, 甚至有D人話要用菲林機
我覺得只要有齊PASM mode 0既機就得...

一開始就接觸PASM , 對所有人都係一件好難既事

原帖由 孔明仔 於 2010-1-12 11:01 發表

一開始就接觸PASM , 對所有人都係一件好難既事

我一開始就係接觸 ASM (P 我從來都少用)

原帖由 Hidekii 於 2010-1-12 10:32 發表

試過有幾次幫人拎DC影合照, 第一時間隊埋個VF度

me2

原帖由 Oops 於 2010-1-12 11:04 發表

me2

我仲會用埋渣dslr既手勢