[開箱] 買左支腳頂~銀炮..

百諾 c2681+ 思銳 k30
c2681全開未昇中柱128cm,全昇中柱155cm,腳架淨重約1.25kg,收合約是47cm(連k30波頭),
k30直徑44mm的波頭,淨重0.5kg,最大扭距是7kg/30cm;比套裝跟來的b-1波頭(b-1最大扭距是2.2kg/30cm,b-1a最大拉扭距是4kg/30cm),k30球體鎖力好好多..

最大的旅遊碳纖反摺腳...

之前諗住買支腳要黎頂我支銀炮..我依家最重既鏡應該係佢..用呢套組合頂佢.., 試左OK穩定.夠扎實..

遇比較大風既時候~掛埋個袋係中柱增加穩定性..不過如果真係好好好大風..作用不大了..

同無敵兔合照...

同 N記D300S合照..

try this

try this
hanghanghang 發表於 2010-4-26 19:55

咦~黑白相..係咪因為用左佢圖中支腳頂套野..已故左...

唔啦...謝謝介紹...我無你圖中咁好既器材.我唔配用呢支腳...

用長鏡影直度最好都係轉腳架環, 唔使轉波頭

try this
hanghanghang 發表於 2010-4-26 19:55

讚~ 支腳仔又無R到喎~

夠晒驚心動魄

我打算買sirui M2205+G20套裝
呢set點睇?
因為諗住去肥花/天搶有得分期ja

try this

請問圖中昸係咩鏡AR??

i find tripods too much of a hassle unless doing long exposures,

monopods are much more convenient.

CHing請問波頭+腳幾$$落樓呀??