呢個時候仲買唔買A850好~?

想上FF...又想用返SONY...

好似話有更平價的 ff 機 (當然閹割更多野喇), 不過無話幾時出

好似話有更平價的 ff 機 (當然閹割更多野喇), 不過無話幾時出
mo9394 發表於 2010-11-12 18:00

also SONY ?

你有SONY鏡, 又想上FF, 諗唔到除左850同900仲有乜野

你有SONY鏡, 又想上FF, 諗唔到除左850同900仲有乜野
實頭 發表於 2010-11-12 18:08

如果真係揀850...依家去邊買最好~?

also SONY ?
IVAN113 發表於 2010-11-12 18:04

sony你諗2012先出新FF啦
a850係最平價既FF
平過C/N 3000~4000左右
D700 vs 5D2 vs a850
pixel : a850 > 5D2 >> D700
noise control : D700>5D2>>a850
對焦 : D700 >> a850 > 5D2
拍片 : 5D2

sony你諗2012先出新FF啦
a850係最平價既FF
平過C/N 3000~4000左右
D700 vs 5D2 vs a850
pixel : a850 > 5 ...
woodlcw 發表於 2010-11-12 18:10

本來諗住等A77...點知要2011 summer

also SONY ?
IVAN113 發表於 2010-11-12 18:04

係呀, 估計係 a850  的膠膠版.
不過真係無話幾時出, 出黎如何功能太入門, 亦未必o岩用. 想上 a850 就上黎.

ff 機身, 其實價錢唔係大問題 (ff 計 a850 唔算貴), 只係視乎手上d 鏡係唔係全部 ff 鏡之嘛 (或者有無計劃買多幾支 dt 鏡, 貪佢地抵玩)

本來諗住等A77...點知要2011 summer
IVAN113 發表於 2010-11-12 18:12

7系起碼叫有時間.. 個平價 ff 未落實時間tim

如果真係揀850...依家去邊買最好~?
IVAN113 發表於 2010-11-12 06:09 PM

星際個間DigiPxo