定蕉 35mm定50mm

邊個實用d?

負面既人諗負面野,自己小心眼就人地都小心眼。
正面既人諗正面野,自知乜唔識就去做下功課先。

一:樓主 ...
killuakam 發表於 2012-4-11 13:37

大佬你講野有骨呼之欲出啦, 唔洗DULL 啦

35mm都幾ok, 攻守兼備, 我都係長用緊佢@@ 其實係懶得去換
kenkendee 發表於 2012-4-11 12:24

週時插左變焦都仲係行前行後,忘記有行擰

負面既人諗負面野,自己小心眼就人地都小心眼。
正面既人諗正面野,自知乜唔識就去做下功課先。

一:樓主都話佢唔識,二:但佢有錢想買,三:而我又真係覺得有錢真係好,三個陳述都真確。

你地攻擊完未?

其實入門 C N S 50mm 35mm 鏡頭好實惠, 一千幾百蛟枝鏡, 人地話想買都唔抵得人"有錢", 係咪心胸狹窄左d  ...
QE3 發表於 2012-4-11 12:18

咪係lor, 不過世上係任何一個角落都會遇到有d咁既人, 憎人富貴嫌人窮, 枉費咁多年教育

APSC 用 50 要乘 1.6 = 80 好像太長了

出街最正係50+28... 心理覺一機一鏡就35mm... 但實際又唔會一機一定,一機一變就會 ...
manman1998 發表於 2012-4-11 12:23

35mm都幾ok, 攻守兼備, 我都係長用緊佢@@ 其實係懶得去換

我之前仲有另外各一枝 35/2 及 31/1.8, 現在他們已離我而去! >_
QE3 發表於 2012-4-11 11:40

出街最正係50+28... 心理覺一機一鏡就35mm... 但實際又唔會一機一定,一機一變就會