大家如何評價D先拍攝後對焦相機

有冇Ching用過?&有咩睇法?
見Light L16發貨,
如果成像質量好可能年尾入部

有冇評測?

有冇評測?
calvin83 發表於 2017-7-18 00:45

回覆  calvin83
好流.... 官網只有三張相可以放大睇,得二千萬大小3.6MB 無exif ,成像一般..
會唔會又係 ...
NPNT 發表於 2017-7-18 01:09

個樣好樣衰...有密集恐懼症-3-
https://light.co/gallery
另外突登DOWN左佢網d sample 相同我部A7R II 比較

你地睇下邊部好D~ 利伸, 某一張係再放大多2下的, 估下邊張?

難得我出相-3-
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 2# calvin83
好流.... 官網只有三張相可以放大睇,得二千萬大小3.6MB 無exif ,成像一般..
會唔會又係咖啡機兄弟..

個樣好樣衰...有密集恐懼症-3-

另外突登DOWN左佢網d sample 相同我部A7R II 比較

你地睇下邊 ...
我係小魚兒 發表於 2017-7-18 01:09

佢E支種係咁樣, 裝多幾個鏡頭, 再用software combine再處理.

成像方面我就唔會有咩大祈望, 尤其係低光果時. ED機目的係方便. 要近時近, 要遠時遠.

回覆  calvin83
會唔會又係 ...
NPNT 發表於 2017-7-18 01:09

咁又唔同, 佢已經出左貨, 三兄弟果D幾時有出過?

回覆 3# 我係小魚兒
反差咁大, 當然係左邊果張好D.

佢E支種係咁樣, 裝多幾個鏡頭, 再用software combine再處理.

成像方面我就唔會有咩大祈望, 尤其係低光果 ...
calvin83 發表於 2017-7-18 06:44

只係覺得佢D相可能有做假姐...用部單反 打燈影 再移走晒D數據o既感覺
另外, 佢o既設計其實同OM EM1 8千萬像素原理好似, 同一時間再合成一張相
至於景深應該係PS 效果, 因為景深要計算光圈, 感光元件, 鏡長, 距離等條件
唔係好難做到淺景深

只係覺得佢D相可能有做假姐...用部單反 打燈影 再移走晒D數據o既感覺
另外, 佢o既設計其實同OM EM1  ...
我係小魚兒 發表於 2017-7-18 08:35

咁又唔係, 佢sample D相其實冇咩特別, 用部普通數碼機都影到.

EM1果D係用sensor shift去影多幾影再combine埋. E部就係將唔同鏡頭影出來再combine埋.

遲D睇下有冇大行測試, 再講啦.

回覆 6# calvin83
兄弟部機都曾經話已經少量出貨,不過永遠無人見過