想問吓有無必要買UHS-II 既SD 卡俾相機用(如果部機support)?

想問吓有無必要問UHS-II 既SD 卡俾相機用(如果部機support)?
邊張抵買?

買到lexar就lexar,如果經sonystore online買Sony機,就用會員discount加cash coupon買SF-G咭,好抵用

買到lexar就lexar,如果經sonystore online買Sony機,就用會員discount加cash coupon買SF-G咭,好抵用 ...
ahshing 發表於 2017-7-19 14:05

師兄等我早D知就好...有250 cash 過左期
不過唔係UHS-II 好多sony機唔支援咩?

回覆 3# 我係小魚兒

就算唔支援
過落電腦都快 D

回覆  我係小魚兒

就算唔支援
過落電腦都快 D
usei 發表於 2017-7-19 15:17

我用緊兩張SF-M  128GB,一朝早拍十幾GB野兩分鐘過完,真係好爽皮

搭單問, 其實係咪都要card reader支援過落電腦先快?

師兄等我早D知就好...有250 cash 過左期
不過唔係UHS-II 好多sony機唔支援咩? ...
我係小魚兒 發表於 2017-7-19 14:13

基本上得A9一部支援

搭單問, 其實係咪都要card reader支援過落電腦先快?
ichigo1000 發表於 2017-7-19 15:55

係...你要用USB 3.0 OR 以上先快
部腦都要有SSD 支援, 包快

基本上得A9一部支援
KennyCKL1822 發表於 2017-7-19 16:13

係LOW...我都記得...我部A7RII 2年前產品...買到極快都冇咩加速到

基本上得A9一部支援
KennyCKL1822 發表於 2017-7-19 16:13

部A9好奇怪,兩個slot分別放Raw同Jpg, 但Raw只可以放響Slot 2慢咭