[分享] 試玩咗 Canon 6D Mark II 同埋 摸過部 200D

星期日去咗Canon個event,
玩咗一陣部6D Mark II,
同之前諗既一樣, 係FF既 80D
整體好OK, 係價錢未過到心理關口
同場影咗幾張ISO 40,000
我覺得算係咁,交代到

大家可以睇下我當日拍既分享,仲有實機相片 同 用6M2影咗少少MOVIE
https://www.youtube.com/watch?v=ezY3tQ0Kofo

同場係咁二玩吓部玩具200D
有驚喜,超輕,我以為係dummy機咁
又有Dual Pixal AF,我諗緊換唔換佢拍Vblog

星期日去咗Canon個event,
玩咗一陣部6D Mark II,
同之前諗既一樣, 係FF既 80D
整體好OK, 係價錢未過到心理 ...
hkstanley 發表於 2017-7-20 00:31

我又係200d同 m5 之間唸爆

Efs我有 10-18

好奇一問師兄用緊咩拍vblog?

Efs我有 10-18
jeremymak 發表於 2017-7-20 00:36

支持m5...有防震, 加上有枝11-22mm, 又可以用返ef鏡, 對焦都比200D好

支持m5...有防震, 加上有枝11-22mm, 又可以用返ef鏡, 對焦都比200D好
我係小魚兒 發表於 2017-7-20 00:48

大家都有dpaf

大家都有dpaf
jeremymak 發表於 2017-7-20 08:09

200d應該都似上代100d,好輕好膠,似乎是針對女性而出,男仔揸上手可能會唔慣,似玩具多D(我未試過部機)

Efs我有 10-18
jeremymak 發表於 2017-7-20 00:36

me 2................
200D vs m5

好奇一問師兄用緊咩拍vblog?
我係小魚兒 發表於 2017-7-20 00:47

小第D 器材 好屎咋... EOS M3 + EF-M11-22 + Shure VP83

小第D 器材 好屎咋... EOS M3 + EF-M11-22 + Shure VP83
hkstanley 發表於 2017-7-20 09:41

咁有M3 升級M5 low~.....~ 再賣走部M3 去
依枝SHURE VP83 係唔係好用過RODE VIC?