呢部Atomos Ninja V好店, 有幾多兄弟都入左

SONY機上面個MON都好難睇, 錄野又好易OVERHEAT,
前兩日入左Atomos Ninja  V, 用左之後, 乜都店晒.
有10BIT有HDR又有PRORES CODEC錄4K,
唔知點解香港好似冇乜人講

SONY機上面個MON都好難睇, 錄野又好易OVERHEAT,
前兩日入左Atomos Ninja  V, 用左之後, 乜都店晒.
有10BIT ...
wiz123 發表於 2019-2-2 10:09 PM

幾銀入手?好用嗎?

Sony外錄無10bit
btw用緊ninja inferno  
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Sony外錄無10bit
btw用緊ninja inferno
ten123456789 發表於 2019-2-2 22:46

差唔多價大2吋 但怕重增扎之後買左5吋
micro hdmi頭好易鬆, 有冇好線推介
部機SPEC話有1000NIT, 但同我個MON SET到 100cd/m2差不多一樣光度
有冇高手知點解
GOOGLE 1000nit好似應該=1000cd/m2

幾銀入手?好用嗎?
lonelyboy888 發表於 2019-2-2 22:45

市場上應該沒有第2部有呢個SIZE同功能, 好難比較貴唔貴,
但香港行貨貴過外國幾百
相似功能錄4K有部AVERMEDIA要成2千蚊, 重要用埋電腦+NVIDIA CARD先錄到4K, 冇TOUCH MON, 如果咁睇忍者V真係好底用
Atomos Ninja V全部功能同介面都又易用又好PRO,
小弟一向都係要求比較高, 暫時都冇野要炸佢型

差唔多價大2吋 但怕重增扎之後買左5吋
micro hdmi頭好易鬆, 有冇好線推介
部機SPEC話 ...
wiz123 發表於 2019-2-3 00:14

影張相睇下

回覆 4# wiz123

我部機係full size hdmi
佢個1000nit都足料下 你出室外一對比就高下立見

回覆  wiz123

我部機係full size hdmi
佢個1000nit都足料下 你出室外一對比就高下立見 ...
ten123456789 發表於 2019-2-3 11:43

今日用部idisplay pro check佢, 真係有1000cd/m2
用10%光度都有100cd/m2,
呢部野D功能全部都咁完美, 唔怪之好少見2手有人放,
接電腦同MON中間錄4K都得

回覆 8# wiz123

其實太少人用姐
而且得z6 xt3 gh5插落去有大提昇
我用得最多都係10bit 422 4k25 直接內錄一鬼樣