大家點睇 $520 一輯相 ???

利申先, 我係玩拍片的, 業餘自己玩, 冇收過人錢.
自己都搵過攝影師幫我去影 Pre-Wedding, 果時影都差唔多 八千幾

近期, 係識既 結婚攝影師, 一齊開POST齊插爆呢位新晉行家

我自己又咁睇, 唔同價錢, 有唔同市場
咩質素既相, 就有唔同既客
有D新攝友會免費同客影, 當累積profile

呢家外國好流行, skillshare
當中都有D扮晒pro既人去教執相, 教拍片
中咗伏既, 又會自然數臭佢, 冇人會再俾錢佢賺

自由市場, 就係咁.

大家又點睇...

有d人,唔認為自己做既野係專業,所以佢地開出一個認為自己就係值果個既價錢。如果你認為自己做緊既野係專業,就應該收返一個對得住自己既價

第二,如果諗住$520可以影到一輯靚相既客路,對於收開一皮,兩皮既攝影師,其實都唔會太過在意。因為果d客跟本就唔係佢地target既客。正如你開一間高級餐廳收緊$1000一個晚餐既,其實都唔會在意過對面粉麵檔食30蚊一個牛腩河既客人

gimmick既野,睇下就算

有d人,唔認為自己做既野係專業,所以佢地開出一個認為自己就係值果個既價錢。如果你認為自己做緊既野係專 ...
ahshing 發表於 2019-2-18 12:46

係囉,做得長,佢咪叻囉。

係香港做一定長做長有。就算佢唔做咁平,都有其他人做。

利申先, 我係玩拍片的, 業餘自己玩, 冇收過人錢.
自己都搵過攝影師幫我去影 Pre-Wedding, 果時影都差唔多  ...
hkstanley 發表於 2019-2-18 12:22

收兩萬但又影到屎一樣嘅都唔係未聽過

via HKEPC Reader for Android

收兩萬但又影到屎一樣嘅都唔係未聽過

via HKEPC Reader for Android
mail4kawai 發表於 2019-2-18 13:21

收兩萬要睇下包乜野
剩影收兩萬通常都有返咁上下質素
但有更多一條龍講緊收兩萬包衫包化妝包車包影相,咁就真係唔係果回事

蝕住做儲經驗?

蝕住做儲經驗?
野野夜孩子 發表於 2019-2-18 13:26

有d仲免費添

蝕住做儲經驗?
野野夜孩子 發表於 2019-2-18 13:26

唔知人
https://www.hk01.com/%E8%81%B7%E ... kVQw4DBxFBHz2Of-URQ

我亦唔知佢點做
因為閃燈 相機都係消耗品
仲有你執相的電腦會過時
仲有商業登記 仲有正版adobe毎個月都係錢

我唔知人有無交足稅同用正版啦

一日有兩單 全部單兵
Preset比直出 執相再加錢既話
可能都有得賺既