如果平買部GF9 一般用係咪都夠呢?

多年前GF1 一出時買左黎用覺得好正,後尾就開始嫌佢重,同埋iphone 影相相過得去就冇再用,之後又買左部Lumix DMC-LF1 用細又輕都算滿足到,不過上年去歐遊時就開始覺得一唔係好光猛天氣就影得麻麻地了如果依家水貨2千左右跟kit 鏡係咪都叫夠用啦?GF1 個餅鏡用返又得唔得呢

餅鏡用得番,M43我剩係呢度都出咗幾佰張相,應該好夠用

多年前GF1 一出時買左黎用覺得好正,後尾就開始嫌佢重,同埋iphone 影相相過得去就冇再用,之後又買左部Lumix  ...
長勝飛龍 發表於 2019-3-13 14:38

GF9 + 1232基本都夠用, 你支餅鏡都可以用回...........

我見格價網,GF9,同GX85差不多貨

我見格價網,GF9,同GX85差不多貨
erorr 發表於 2019-3-13 17:46

GF9個價連kit鏡

女仔買gf9方便自拍。男仔新手買gx85啦!有防震+雙波輪好用好多。

GF 9 + 15mm f1.7 係我既隨身組合, 有時日頭室外就帶埋支1232 , GF9 kit set 2 千幾真心幾抵玩

via HKEPC Reader for Android

我有GX85但係多數都用GM1

我有GX85但係多數都用GM1
必思 發表於 2019-3-13 19:09

原來你GX85和GM1都有

GF 9 + 15mm f1.7 係我既隨身組合, 有時日頭室外就帶埋支1232 , GF9 kit set 2 千幾真心幾抵玩

via HKEPC ...
anthony1987 發表於 2019-3-13 18:54

我就是GM5 + DG15