求推介 相片打印機

師兄們可以介紹邊隻低用 因為阿仔幼稚園常都要晒相,想找簡單方便 價錢合理 重點相紙便宜 吳該師兄們

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

師兄們可以介紹邊隻低用 因為阿仔幼稚園常都要晒相,想找簡單方便 價錢合理 重點相紙便宜 吳該師兄們

via  ...
kelvin08 發表於 2019/3/17 15:12

最本就A4碳粉印黑白,成本4豪子到,
要正常彩色光面相片就算4R低都最平都一蚑左右成本一張(紙平,墨水電費貴),
你想點平法

最本就A4碳粉印黑白,成本4豪子到,
要正常彩色光面相片就算4R低都最平都一蚑左右成本一張(紙平,墨水電費貴 ...
s20012797 發表於 2019-3-17 15:47

家已經有部兄弟黑白雷射printer  係老婆話學校要收相片, 就係呢下麻煩

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

家已經有部兄弟黑白雷射printer  係老婆話學校要收相片, 就係呢下麻煩

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2 ...
kelvin08 發表於 2019-3-17 16:32

最慘係 今日阿仔做功課 明天就話要交 飛出去晒 浪費晒d時間

印得唔多其實部部機都貴

我用espon l4160, 呢個可以獨立操作有mon 方便
另外相近有部l4150,無mon, 你用apps 印相其實都方便,最近見tvmall 有間幾平,可以考慮

呢類official 可以refill 的機,用番原廠墨都好平

如果落鋪頭可能會搵到上一代ecotank, 用非防水黑墨,效果仲會靚d, 如果你有laser 黑白可能更適合,但係大部過l4150/4160

交功課唔駛用相紙, 厚身D 就可以了. 相紙其實無乜話邊個牌子printer 會平, 因為你可以買任何第三方相紙印, 但其實原廠亦唔算貴.

canon cp123.好似幾方便。

呢個係咪應該係硬件區問好d?

via  ...
kelvin08 發表於 2019-3-17 15:12

用緊呢部機嘅前幾代,出嚟啲相同曬相差唔多效果,有啲旺角街邊影相檔都係用佢。
https://hk.canon/zh_HK/consumer/selphy-cp1300/product?category=printing&subCategory=mobile-printers
佢係色帶連相紙一set過咁買,計落印每張 $2.3。

呢個係咪應該係硬件區問好d?
ayacalip 發表於 2019-3-17 18:11

相片打印機我覺得都算係攝影器材,唔喺攝影區開我想問應該去邊開?我覺得樓主無錯區喎!