[請教] DJI Osmo Pocket 幾個問題

請問各位有 DJI Osmo Pocket 嘅師兄 :
1) 加左 wide lens 畫質會吾會差左 ? 同埋變形會吾會好嚴重 ?
2) 如果錄 4K Ultra HD 60P 片, 電量可以維持幾耐 ? 一條3分鐘嘅片, file size 大約有幾大 ?
3) 係咪最大只 support 256GB MicroSD ? 512GB MicroSD 可以用到嗎 ?
4) 有咩配件係必買 ?
5) 同 DJI Osmo Action 比, 一舨家庭用, 邊個會實用d ?

請指教 ~

請問各位有 DJI Osmo Pocket 嘅師兄 :
1) 加左 wide lens 畫質會吾會差左 ? 同埋變形會吾會好嚴重 ?
2) 如 ...
alexn 發表於 2019-9-9 17:04

呢件,買黎扮航拍都得

https://m.dji.com/zh-tw/product/osmo-pocket-extension-rod?set_country=HK&&gclid=CjwKCAjw8NfrBRA7EiwAfiVJpWcVnXmvOrH7KVKUSnDu4uvsPTzNBvMn-MHIvJN4BAfQzRCn7qupBxoCgbsQAvD_BwE

我平時出街咁  無加 wide len 因為裝唔到個保護蓋。
我日常都係拍1到2分鐘會用佢。
如果時間長啲我都係偏愛Sony x3000 / Hero 7
由其係啲凸發嘢,佢其實由拿出來再拿走個蓋到開機係非常之慢,相反X3000一拿出來按錄影呢個動作只需2-3秒。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我想知 4k@60fps 100Mbit 部機係咪好易過熱?

有無D加左wide ange都可放得入既保護蓋

呢款係可以嘅!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

但官網個usb-c TO 3.5mm 港就299 大陸網129 ,引伍振榮個vblog e-mail問dji 有無標錯價, dji話關稅 是不是坑港人?
https://youtu.be/dHiowiE2jlo

回復 8 #lv123

大陸運香港要有咩關稅呀?

呢款係可以嘅!
harada6693 發表於 2019-9-30 16:36

咁型,邊到買