是否已為 Samsung i897 刷了香港 rom?

請問有在用 Samsung i897 的各位,你們是用原 AT&T  的 rom,還是刷了 i9000 的呢?如是又是那個版本,效果和穩定度如何?

謝謝!

無 CHing 成功刷上 i9000 的 rom 嗎?失敗的也來說說經驗吧!

無 CHing 成功刷上 i9000 的 rom 嗎?失敗的也來說說經驗吧!
lowovincent 發表於 2010-11-21 13:16

睇過某forum測試,可以flash某個版既i9000 rom

睇過某forum測試,可以flash某個版既i9000 rom
panda009 發表於 2010-11-21 13:17

有無條 link 望下呢,因為我覺得呢部機同 amd 粒 550 開 4 核嘅神話好似!

我自己試過,基本上直接flash 任何一個i9000 rom 都已經可以用到
只係會有少少bug
所以先要再flash 多個 fixed kernel

死機原因,暫時我試過都係因為tick 錯repartition 而開唔到
仲有唔同rom 要用唔同pit file(有分512  803),但我仲未搞清楚佢究竟係乜黎

我自己試過,基本上直接flash 任何一個i9000 rom 都已經可以用到
只係會有少少bug
所以先要再flash 多個 fi ...
foggie 發表於 2010-11-21 13:41

我有跟你嗰帖刷過 jp3 版,不過就係會經常用橫向顯示同耳筒、喇叭互換呢兩個 bug;再跟另一位 CHing 教刷嗰 kernel ... 仲變埋磚,所以我就回歸原裝 rom,但就係 jh7 囉!

我有跟你嗰帖刷過 jp3 版,不過就係會經常用橫向顯示同耳筒、喇叭互換呢兩個 bug;再跟另一位 CHing 教刷 ...
lowovincent 發表於 2010-11-21 13:57

你係唔係刷錯kernel?
用呢個wor
        setiron_v1.3.5_odin.tar.7z
橫向同speaker 問題應該fix 左架喇
唯一既bug應該係handfree 未必work

同埋係先刷i9000 rom
之後再flash kernel overwrite 原有kernel

你係唔係刷錯kernel?
用呢個wor
        setiron_v1.3.5_odin.tar.7z
橫向同speaker 問題應該fix 左架喇
...
foggie 發表於 2010-11-21 14:02

ok 等我試下,另外想問問用邊個 rom 好啲?