單核機及非Tegra2手機要玩NvidiaZone遊 戲?沒難度!

http://www.android-hk.com/news/chainfire3d/

Galaxy S2 都得。

快過我post...希望gs2 root左機的人可以試下...
但應該未有one-click root俾gs2

但其實chainfire個原意係俾d舊機玩新game...所以其實係有好多簡化graphic能力..
但唔知現在gs2要用那個plug-in其實係有無optimized俾mali400用.
如果無...其實只不過係玩到downgrade版

回復 2# fangel

Android-hk 條link最底個video個人咪就係用緊galaxy s2

我知佢係用緊gs2...但唔知chainfire用緊個一個plug-in係修改個game去"單核"版定係有對mali400優化的"雙核full hd版"

但其實chainfire個原意係俾d舊機玩新game...所以其實係有好多簡化graphic能力..
但唔知現在gs2要用那個plug ...
fangel 發表於 2011-5-26 00:51

係, CHAINFIRE 3D 係簡化TEGRA ZONE既畫面令到其他CPU都可以玩到!

另外唔知佢駛唔駛就每隻GAME要用唔同SETTING/PLUG-IN 呢?

同埋點都無用TEGRA2行咁順暢架啦

This is good news if it works.

It will then make the Samsung Galaxy S II perfect.

Is rooting the Galaxy S II easy?  I prefer 1 click root because I am not good in hacking.  Lol!

係, CHAINFIRE 3D 係簡化TEGRA ZONE既畫面令到其他CPU都可以玩到!

另外唔知佢駛唔駛就每隻GAME要用唔同S ...
JackShit 發表於 2011-5-26 02:41

睇作者的講法, 唔係簡化, 只係轉換 texture 格式同 command 做你部機粒 GPU 支持的格式
你唔開 32bit >16bit 同 downsize 50% 的話, 佢係沒簡化到

會唔會花畫面ga?

睇作者的講法, 唔係簡化, 只係轉換 texture 格式同 command 做你部機粒 GPU 支持的格式
你唔開 32bit >16 ...
singlag 發表於 2011-5-26 13:21

我同意你講法,佢setting都有得較reduce texture果d野