[求教] Nexus S新手問題

尋日入咗部Nexus S 9023,未入手之前都知道佢係無SD slot,現有APK File想裝入部機度,請問有咩方法至做到呢?謝謝

尋日入咗部Nexus S 9023,未入手之前都知道佢係無SD slot,現有APK File想裝入部機度,請問有咩方法至做到 ...
BigCap 發表於 2011-5-29 02:05

USB(入野)>(係手機開)檔案管理>搵APK

USB(入野)>(係手機開)檔案管理>搵APK
JACK2120 發表於 2011-5-29 02:20

多謝回覆,可能我表達唔清楚,我真正意思係:點樣將個APK file抄入部手機度,thanks a lot

多謝回覆,可能我表達唔清楚,我真正意思係:點樣將個APK file抄入部手機度,thanks a lot ...
BigCap 發表於 2011-5-29 02:27

用usb連唔到部機?

多謝回覆,可能我表達唔清楚,我真正意思係:點樣將個APK file抄入部手機度,thanks a lot ...
BigCap 發表於 2011-5-29 02:27

2F 講左

用USB CABLE駁落電腦,樓主之前肯定係用CARD READER!

其實很簡單, 插線後在手機選"開啟USB儲存裝置",
在"我的電腦"就會出現多一個drive, 把file放入去就可以

用USB CABLE駁落電腦,樓主之前肯定係用CARD READER!
PATSY 發表於 2011-5-29 11:45

大忌黎
成日要除後蓋

上market裝"文件大師",開FTP用WI-FI過,唔使駁電腦添

其實很簡單, 插線後在手機選"開啟USB儲存裝置",
在"我的電腦"就會出現多一個drive, 把file放入去就可以 ...
gbalucard 發表於 2011-5-29 12:30

搞掂,真係唔該晒!我一直無為意部手機上高條bar出現既icon仔,所以搞到唔清唔楚,依家明白晒喇!唔該晒大家!