求師兄幫手辨別系迷行貨galaxy S2

希望有購買行貨既師兄可以幫手辨別一下...因為朋友部機吾系響大鋪買
小弟萬分感謝

1:見到有D行貨會標明1.2G
2:網址系迷調轉寫??
3:有D行貨印左好多介紹
4同5:見到衛信開箱既保養證吾系甘樣既
6:有無呢張貼紙??

http://v.youku.com/v_show/id_XMjA0NjgzNzg4.html
http://www.youtube.com/watch?v=SYH4Y4zo4cM
同埋部galaxy s2 上網時"慢慢上下拖動網頁"時,字體會有些微一閃一閃震震下 (見大陸論壇同台灣論壇都有人反映呢個問題)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 1# help6288

肯定係舊水貨

回復 2# tonight13689

ching點樣分ga

Ching俾參考下,呢部係2011年7月頭PCCW行貨盒
印象中有部份香港行貨係Made in Korea,所以唔似大陸造既在盒上印住1.2GHz,最好當然係上Samsung CS check機,官方有record知係咪香港行貨
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Ching俾參考下,呢部係2011年7月頭PCCW行貨盒
印象中有部份香港行貨係Made in Korea,所以唔似大陸造既在盒上 ...
JackyMo 發表於 2012-2-20 14:30

感謝師兄提供截圖....
我懷疑我果張保用證系copy既

另外師兄有無呢個問題:
上網時"慢慢上下拖動網頁"時,字體會有些微一閃一閃震震下
好似拖動畫面時,字體就會有種類似閃閃下既感覺

5知check下系迷行貨使5使收費@@

回復 5# help6288

上CS check係咪行貨唔洗收費,而且流程簡單,佢會用個條碼閱讀器讀機背IMEI貼子

上網時"慢慢上下拖動網頁"時,字體會有些微一閃一閃震震下
好似拖動畫面時,字體就會有種類似閃閃下既感覺

呢個情況有,係Software問題,因為當遇圖片,Flash等插件,原生Browser會自動做緩衝(即係出現灰白色格仔),盡量確保Scrolling,放大縮小等動作流暢,但有時個緩衝太短暫,所以只係閃一閃

個盒無1.2Ghz 個批係韓國製造....

個盒無1.2Ghz 個批係韓國製造....
z888888 發表於 2012-2-20 15:35

個盒懷疑偷龍轉鳳.部白機2012年出廠...多數吾會韓國整

個盒懷疑偷龍轉鳳.部白機2012年出廠...多數吾會韓國整
help6288 發表於 2012-2-20 15:43

你睇下機身後面imei個度寫邊度做啦...
如果唔係韓國製咁就真係危危地...

我個盒都係無1.2Ghz字的,不過我係韓國製...我上年9月係Smartone買的.
之前呢度有人討論過,無1.2Ghz 係盒面都係寫住韓國製的.

你睇下機身後面imei個度寫邊度做啦...
如果唔係韓國製咁就真係危危地...

我個盒都係無1.2Ghz字的, ...
z888888 發表於 2012-2-20 16:44

就係覺得多數系水貨所以上黎問下
應該大陸製造
借用某師兄圖片:
android機 產地同硬件資料有得修改真係呃到新手