[操作疑難] galaxy s2 係android 4.0.3系統中,點解決mon偏色?

用緊Resurrection Remix ics v9.3 ROM

部機個mon本身係偏綠

Android 2.3.X果陣仲可以用Chainfire 3D Pro既Night Mode>Custom Color 黎校色修改RGB

但Chainfire 3D Pro仲未支援4.0.3

另外一個校色軟件Soft Screen Tuner都係唔支援4.0.3

想問下係4.0.3系統中,點解決mon偏色?

成日話偏色.................我真係唔覺得我用緊部S2有幾偏色?好心你就有保養試下囉番去換啦,講真凡係大量生產既野,QC總係會有漏洞,總係會有手鬆求其過關出貨.............係你唔好彩姐!

成日話偏色.................我真係唔覺得我用緊部S2有幾偏色?好心你就有保養試下囉番去換啦,講真凡係大 ...
xxmartin 發表於 2012-2-22 01:07

洗唔洗咁既語氣呀
樓主問解決方法又唔係以非機主既身份講偏色

樣樣都咁唔好彩..咁唔洗有QC啦

成日話偏色.................我真係唔覺得我用緊部S2有幾偏色?好心你就有保養試下囉番去換啦,講真凡係大 ...
xxmartin 發表於 2012-2-22 01:07 AM

咁大反應既!?
------------------------------------------------
答返樓主先, 有個app 叫screen adjuster
可以獨立set RGB, 而且係免費, 可以一試
https://market.android.com/detai ... XRtYW5zbGFiLnNhIl0.

如果有比較, 佢真係有偏色嫁, 呢個係不爭既事實..

樣樣都咁唔好彩..咁唔洗有QC啦
panpanoscar 發表於 22-2-2012 02:30 AM

qc幾好都總會有甩漏  不止是電話
面對現實吧

咁大反應既!?  
------------------------------------------------
答返樓主先, 有個app 叫screen a ...
新遺失戰艦 發表於 2012-2-22 02:49

thx你先

呢個app係4.0到用到,但佢係+RGB 效果比chainfire同SST差,我校唔到白

chainfire同SST係減RGB

qc幾好都總會有甩漏  不止是電話
面對現實吧
pang1987 發表於 22-2-2012 10:57

我都面對現實呀...就係中過伏唔會再用3叔