[操作疑難] 請問ROOT過機拎去原廠整前要點做

我ROOT左同裝過sprictv7, cwm on boot,
頭先moto話我部機改過港版setting唔包保, 叫我最好還原返去拎去, 如果唔係要換板既話會好貴
請問拎去moto整之前要改返d乜先.....

咁我又unroot左, 仲要整d乜 ...
係咪直接係cwm on boot果到簡wipe/factory 就得?? 呢個連個cwm on boot都會冇埋?(因為我而家UNROOT左個CWM 都係一開機就有)
佢話我改過港版setting唔包保, 係咪factory setting佢就ok ?

機: moto razr

用rsd flash 返.sbf

用rsd flash 返.sbf
過去已過 發表於 2012-2-25 21:05

新手唔係好明orz...
rsd係果果軟件啦? flash返.sbf即係點, thanks

我之前跟住教學做用cwm on boot backup過一次, 係咪restore呢個都可以?

新手唔係好明orz...
rsd係果果軟件啦? flash返.sbf即係點, thanks

我之前跟住教學做用cwm on boot  ...
reticence 發表於 2012-2-25 21:14

你要上網搵返原廠ROM.SBF,用RSD去flash返原廠就OK

你要上網搵返原廠ROM.SBF,用RSD去flash返原廠就OK
過去已過 發表於 2012-2-25 21:20

SPYDERIRD_U.01.26.0_SPD-IRD-21_SIGN_ASIA_RETAIL_HKTW.xml.zip
請問係咪呢種, 我都唔知呢d係咪原廠rom, 有冇特別名稱一睇就知係原廠rom ?

SPYDERIRD_U.01.26.0_SPD-IRD-21_SIGN_ASIA_RETAIL_HKTW.xml.zip
請問係咪呢種, 我都唔知呢d係咪原 ...
reticence 發表於 2012-2-25 21:30

冇錯

冇錯
過去已過 發表於 2012-2-25 21:32

唔該曬