Ching, Prada水機要好似 日版 GNX咁樣 unlock嗎?

Ching, Prada水機要好似 日版 GNX咁樣 unlock嗎?
小伙子 發表於 2012-4-3 20:54

系直插卡即用,唔駛unlock,因為系台灣版。
日版就唔知。

可惜是512 MB Rom
令我卻步,好似唔少app一定要裝係ROM not in SD

回復 64# 小伙子

第三代隔了將近三年才推出,好的是有跟上智慧型手機潮流,採用Android 2.3.7系統,這是2.3版目前最新的版本,頗驚訝會在Prada Phone上見到。撇開是Prada Phone這回事,LG給P940的規格真的不錯,4.3吋螢幕、800萬畫素相機、1GB的RAM、8GB的ROM、1GHz的雙核CPU、Full HD 1080P影片播放,是LG目前最高階的一款智慧型手機,就算不掛上Prada也很有賣點。掛上後算是相輔相成的加分效果,還有印上Prada的打火機造型的座充、耳機與藍牙耳機等配件。唯一的考量是,不知道買了後何時可以吃到冰淇淋三明治,這可是今年的主流規格啊,而且LG在2011年的幾款高階機升級事宜,處理方式不是很理想

可惜是512 MB Rom
令我卻步,好似唔少app一定要裝係ROM not in SD
小伙子 發表於 2012-4-3 21:55

記憶體        8 GB 儲存、1GB RAM
我部機
rom 系247Mb used 2.0GB free
ram我用左380MB重有420MB free

睇下下面mobile1 詳細資料
http://www.mobile01.com/newsdetail.php?id=11490
"最後我們來測試一下PRADA Phone "by LG 3.0的硬體規格與手機效能,這款手機採用德州儀器TI OMAP4430 1GHz雙核心處理器,GPU則是PowerVR SGX540,可用空間2267.1MB,RAM全部容量為938.1MB,Android系統版本2.3.7。"

LG機....冇咩信心

用過第一代PRADA
cshum2 發表於 2012-4-4 08:11

公司會改變既,夠有好多人之前用Nokia依家未少左。
對我黎講用過Samsung i908之前咁差系未永遠唔用Samsung?
我就唔會 ,持開放心態最好,再試包容接受同欣賞。
咩牌子都會有pro& con,系睇自己點睇。
係呢度唔再講咁多野,好似收左錢咁,純粹分享買機既喜悅,如果有性能問題可以大家研究下。

This is definitely the most beautiful phone on the market!  Good choice

公司會改變既,夠有好多人之前用Nokia依家未少左。
對我黎講用過Samsung i908之前咁差系未永遠唔用Samsun ...
rohome 發表於 2012-4-4 10:18

CHING 我買左部韓版, 貪佢有16GB
BTW, 部機POWER BUTTON個NOTIFICATION 燈, 可唔可以收到WHATSAPP 時識著燈?