終於都系買左Prada~~~

終於忍唔住,水貨3600真系平到笑,行初出時系6300。
上手個種Feel唔系其他個塑膠機可以比擬。
個條金屬邊順眼,moto點設計都冇用跟唔上。
我由arc S上prada,即刻覺得部Ars S 太玩具,
如果讀開商品設計就會知道呢部野外型Aesthetic可以俾好多IDEA俾人抄。
功能我都滿意,比arc S快一倍都唔止。\
原本訂左one X 都系俾老婆用啦,遲下出部4核7"tablet好過。
Prada唯一唔好就系好難搵mon貼同套。
4000樓下既我會推薦prada。遲下再落到三千頭真系入多部收藏下。

3.0 P940
我都系得間睇新聞睇下anime, whatapp上下網,十分夠用,
720P對我黎講唔系必要,好似之前買部15"laptop又要1080p,
D字細到要用放大鏡咁,上左年紀唔駛咁高清。
Arc S真系lag到爆,上錯船。
依家用another 嗚做wallpaper襯到呢~~~
自己鐘意未得,唔好同人比。
我系北角水貨佬買,幾好傾未幫襯下,arc S都收1900。

個mon開到最光會殘眼,日光下好清楚。
依家半年迫你換次機,我心水都系轉左要樣重要D。
如果俾5千幾去買日版SH03,不如等EVA個部。
不過3600個性價比太好,nexus就算2千2我都冇去買因為唔鐘意個樣。
好似oneX講到識飛咁(個樣太膠),如果週街都系我就唔想用,
所以計劃將oneX俾老婆用我得閒玩下算。出街又PSV又有M10聽歌,
部電話睇到戲上網唔lag就得,所以出埋4G pocket router。
記住用電話聽歌點都唔夠你用MP3機播,一定有interference。
咁我希望部prada挨到半年之後2千蚊買過部。

套有zenus我前日買note套時咁啱見到,樓主你部prada phone係邊度買
cckit9587 發表於 2012-3-31 02:10

系邊到有? 我系跑台山地鐡附近水貨店買。
搵緊套。

ching只係見高拜高姐 我一早已經覺得arc s係無靚過抵過好用過,,,,
上左年紀既ching唔追求畫質或內在 竟然追 ...
犯人唔得尊 發表於 2012-3-31 03:17

因為興趣讀緊product design,所以依家買野系要睇設計加C/P加人體學加desigh for manufature etc
咁一部3600既野有紮實既外表同手感,起碼冇抄人設計,應該PRADA機給人感覺系只系個樣,
不過今次效能有一定既保證。
Arc S 都系為左個影好D既相先買,不過佢點都靚過三星機。

罪犯滔天死忠實話你係打手
bbyubb 發表於 2012-3-31 10:45

咁我系用prada去同佢比,日常我要用既function明顯快左好多,
D野系彈出黎,ARC S 系要待2-3秒。
可能講ARC S 唔系上錯船,只系 比起雙核系慢,
不過用左5個月都冇懷已經加番分,同重有1900回收算系咁。

LG 係我一個永世唔會再 買既牌子
unfair 發表於 2012-3-31 11:04

做人唔好咁絕對,年紀大左,口味會轉,態度會改變,
我之前後生夠話六四之後永世唔入大陸,依家佢改變左發達左未都系要入去搵食。

用套擋了parda logo 即時cheap 了 2000 wor
btw wvga...........
turth 發表於 2012-3-31 11:57

個screen幾好,我大近視唔想要咁高清,之後買tablet先要高D resoluation用黎睇相。
用套系鐘意部機要保護下,唔系要show俾人睇,
有logo系前面俾自己睇就夠。

恭喜, 有冇圖睇下/?
killuer_edwin 發表於 2012-3-31 11:35

要出去搵貼。

3600係唔係跟埋個打火機型既hdmi adapter?
厘部機個texture同detail都做得好好, hw用料又唔差
3600幾抵玩:w ...
akitohk 發表於 2012-3-31 12:37

台貨系首批先有個打火機adaptor同BT耳機。
水貨冇啦,得個入耳耳機,不過個package 好好,
個盒都幾靚,可以用黎做禮物盒。