等sony Xperia P 或買galaxy neuxs 好??

其實啲ram、硬件等係咪差唔多??

sony Xperia P外型靚好多,相機較好
mon size 適合 (galaxy neuxs好像放在手中有點過大)

我見sony Xperia P個價應該是$4000以下
但我唔太識對比佢哋嘅硬件

我現正用緊se arc
已唔夠位再download任何東西了(已root,做了link2sd)
有時會唔夠ram,會lag

其實啲ram、硬件等係咪差唔多??

sony Xperia P外型靚好多,相機較好
mon size 適合 (galaxy neuxs好像放在 ...
bigmocheung 發表於 2012-4-4 12:25

等得xperia P 就不如等埋one S...LG 4X HD @@.......
唔急既話就等等,急就買nexus ~~

回復 2# bananapineapple

SONY啲機款靚呀!
同埋 sony Xperia P 好像不太貴

回復  bananapineapple

SONY啲機款靚呀!
同埋 sony Xperia P 好像不太貴
bigmocheung 發表於 2012-4-4 13:07

又唔知幾時出, 又唔知幾多錢

又唔知幾時出, 又唔知幾多錢
waileung99 發表於 2012-4-4 13:28

台灣
單機價13800
4/6~4/20預購,四月底上市
http://www.appguru.com.tw/appguru/blog/6111/sony-xperia-p

台灣
單機價13800
4/6~4/20預購,四月底上市
bigmocheung 發表於 2012-4-4 14:03

睇黎樓主心目中一早已經揀好左xperia P@@.....唔知黎到香港要幾錢呢......可能係3998禁上下,不過應該都要五月頭囉....有排等.......
不過真係p 好似實在過s...有質感@@

睇黎樓主心目中一早已經揀好左xperia P@@.....唔知黎到香港要幾錢呢......可能係3998禁上下,不過應該 ...
bananapineapple 發表於 2012-4-4 14:18

我唔識對比佢哋(sony Xperia P 或galaxy neuxs) 啲硬件呀!!
mon只要唔太差便可以了
記憶體應該是一樣
處理器唔識比較

現在部arc慢,所以想買部快啲,唔會lag的

新電話一出會較貴(唔抵買)
部arc我一出即買,我之後同自己講: "以後要等電話跌一跌價才好買",後買亦能有用家感受
但見到這部sony Xperia P咁靚,又令我心動

回復 6# bananapineapple
S個質感真係

我唔識對比佢哋(sony Xperia P 或galaxy neuxs) 啲硬件呀!!
mon只要唔太差便可以了
記憶體應該是一樣
處 ...
bigmocheung 發表於 2012-4-4 14:27

arc 慢其實係因為唔夠ram @@.......
nexus 同 P 都係雙核機
Galaxy Nexus CPU:1.2GHz Dual-core ARM Cortex A9 CPU、TI OMAP 4460。
Xperia P CPU: STE U8500 Dual-core 1 GHz

無記錯,跑分好似 xperia p 高少少少....
但係nexus 個解像高過 p好多多多........

arc 慢其實係因為唔夠ram @@.......
nexus 同 P 都係雙核機
Galaxy Nexus CPU:1.2GHz Dual-core ARM Cor ...
bananapineapple 發表於 2012-4-4 15:01

GN 個resolution 好似係 1280x720

而P 係 960x540

但以人既肉眼黎睇, 其實好難分得出兩者之間解像度既高低?