899元小米是谣传

http://news.mydrivers.com/1/223/223703.htm

大家唔洗等佢了

所以我集中等佳域 G2  RMB799  算了

g2 799 very good, 但在叔叔見到佢地公司個路線圖, g3, g4仲抵
不過未知係咪真係咁正

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

等緊 g2 ,盛大手機同 W860/W806,都係千元手機
只有G2公佈了個價 其他都無

W860

同一天,阿里云手机全面放出二代产品W860手机的信息,不少媒体已经拿到工程机。据介绍,称该手机代号为“大黄蜂”,外形与一代相差无几,采用4.3寸屏幕、双核tegra2处理器,同为由天语生产,同走低价路线,甚至“完爆小米”。

小米手机与阿里云手机放出低价风声无疑是为了应对越来越多的市场竞争者,其中就包括盛大云手机。自去年年底爆出盛大将推出智能手机之后,截至目前,该手机的配置信息几乎全面外泄。

据称,盛大手机将采用主频为1.0GHz的U8500双核处理器(ARM Cortex-A9架构),搭配Mali400图形处理芯片、采用4.3吋夏普显示屏,支持960×540分辨率和多点触控。这款手机预计二季度发布,目前定价在1199元左右。

g2 799 very good, 但在叔叔見到佢地公司個路線圖, g3, g4仲抵
不過未知係咪真係咁正

...
RRR 發表於 2012-4-5 15:33

G3, G4 就唔好等了, 電子野越出越平, 越出越勁係人都知, G2 估計 5月頭出, 但 G3, G4 肯定有排都未出, 咁等來都無謂了, 如果無耐性, 依家買 C/P 較高既係 ZOPO ZP100 RMB 1099

G2 5月1日推出?
呢部都唔錯
ohoh330 發表於 2012-4-5 19:03

係唔錯架, root左, 刪晒d垃圾聯通聯想apps
裝返個go luancher

G3, G4 就唔好等了, 電子野越出越平, 越出越勁係人都知, G2 估計 5月頭出, 但 G3, G4 肯定有排都未 ...
lihoma 發表於 2012-4-5 16:46

咁既價錢, 出一部買一部都抵啦 (前提係質量ok, 唔太差)

咁依家可以專心等 g2 / 盛大.

阿里云手机W860 d 料雖然同一代差唔多. 係轉左4.3" 同1g ram.  除非售價好吸引, 唔係既話,都好難話要揀佢.

咁既價錢, 出一部買一部都抵啦 (前提係質量ok, 唔太差)
RRR 發表於 2012-4-5 19:53

我相信一定係某部份落藥慳成本先賣得咁平, 有人話 i瘋成本千幾, 賣5千好暴利, 但一部 hk$1000 兼要咩成幾稅既手機, 佢成本要壓到幾多先賺到合理利潤呢 ?

我相信一定係某部份落藥慳成本先賣得咁平, 有人話 i瘋成本千幾, 賣5千好暴利, 但一部 hk$1000 兼要 ...
lihoma 發表於 2012-4-5 20:48

所以都一樣要睇下d評測, 開箱, 拆機等等...