[集中討論]日版Galaxy Nexus (rom, baseband, kernal)

睇下邊個rom, baseband同kernal比較好...
我用緊:
Rom: AOKP build28
Kernal: Franco r121
baseband: xxla2

我用緊:
Rom: AOKP build28
Kernal: Franco r112
baseband: ugla4

3hk, baseband xxla2

愛神 發表於 2012-4-6 18:23

你係用3G服務?

愛神 發表於 6-4-2012 06:23 PM
見你測我又隨手測下先
3HK

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我用緊:
Rom: AOKP build29
Kernal: Franco r121
baseband: SC04DOMLA1

見你測我又隨手測下先
3HK
LKNim 發表於 2012-4-6 18:56

uglc1真係麻麻地喎...好似...

想問aokp build 29同28有咩唔同? 如果flash上去駛唔駛由頭黎過?

uglc1真係麻麻地喎...好似...

想問aokp build 29同28有咩唔同? 如果flash上去駛唔駛由頭黎過? ...
愛神 發表於 6-4-2012 07:06 PM

我試下刷返XXLA2再試下先, 冇比較過

B29主要係上左4.0.4同埋有honeycomb style lockscreen
我一向換ROM都係直刷唔wipe, 不過刷前會backup先

我試下刷返XXLA2再試下先, 冇比較過

B29主要係上左4.0.4同埋有honeycomb style lockscreen
我一向換ROM都 ...
LKNim 發表於 2012-4-6 19:10

你無wipe到?? 上29之前係唔係28?

你無wipe到?? 上29之前係唔係28?
愛神 發表於 6-4-2012 07:22 PM

我部機到手果陣B29已經出左, 所以係clean install
我之前係用Nexus S, 都係用AOKP, 最後係B28, 一向習慣係唔wipe
就算換其他ROM都唔wipe任何野