[操作疑難] SAMSUNG GSII UPDATE 軟件出現問題

剛剛升了上 4.0.3
現時有十幾個軟件升級或安裝時出現以下問題:
1. application cannot be installed in the defaule install location
或者
2. package file is invalid

已經有一段日子無幫軟件升級
剛剛升完4.0.3之後見到好多都未升想升,
點知就出現以上訊息,
請問有無人知乜事?
似乎同佢同為裝在所謂SD卡上有關
但一向都係咁裝,
有一D試過UNINSTALL左再裝就得,
有D都係唔得, 而家唔敢再UNINSTALL左再裝.
驚裝唔番
其中不能更新的包括憤努鳥

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可能你儲存空間不夠

Try this:
lnchu 發表於 2012-4-7 13:09

唔該,
試左唔得

可能你儲存空間不夠
AhRay 發表於 2012-4-7 13:11

唔該,
唔關事, 仲有成5G

一路都好似唔係好正常咁,
請問想 RESET 回原廠設定係點做?
洗唔洗一定返三星呢?
唔該

剛剛升了上 4.0.3
現時有十幾個軟件升級或安裝時出現以下問題:
1. application cannot be installed in the ...
南瓜hk 發表於 2012-4-7 12:10

現時見到所有記憶都是 USB,
以前好像是 SD, 請問是否有問題?

[/url][/quote]
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可能你儲存空間不夠
AhRay 發表於 2012-4-7 13:11

原來真係唔夠位,
GS II 將2G用來做安裝軟件,
其餘幾G用來做普通記憶體,
但又唔係當SD CARD, 所以又唔可以將D軟件MOVE TO SD CARD,
而家清左D唔用O既野終於可以正常安裝軟件啦,
唔該

個po都隔左幾耐,
之前都試過第1個問題, 刪緊d apps就會正常返,
終於都係頂唔順剷機