[測試] 想問下各位gn用家,你地屏幕是咪用電好多??

我如圖,有冇方法減少?

我如圖,有冇方法減少?
元氣人 發表於 2012-4-7 23:04

你較到幾 % 光度先??

其實剩睇%係冇用
剩係以MON同OS做例, 假設做一樣咁多野, 時間一樣
3個情況

MON 1000mAH
OS 500mAH
66%/33%
Total 1500mAH

MON 800mAH
OS 400mAH
66%/33%
Total 1200mAH

MON 1000mAH
OS 200mAH
83%/16%
Total 1200mAH

建議刷franco kernel
Ondemand
SIO
729/1344
Generic Hotplug
SQlite
Turn Logger off

其實剩睇%係冇用
剩係以MON同OS做例, 假設做一樣咁多野, 時間一樣
3個情況

MON 1000mAH
OS 500mAH
66%/33% ...
LKNim 發表於 2012-4-8 01:01

你呢個係乜野setting來??

你呢個係乜野setting來??
barrylam1986 發表於 8-4-2012 02:54 AM

打漏左個字添
係刷franco kernel然後用佢個franco.Kernel Updater app黎set

打漏左個字添
係刷franco kernel然後用佢個franco.Kernel Updater app黎set
LKNim 發表於 2012-4-8 03:17

就咁stock rom可唔可以用呢個kernel架?

就咁stock rom可唔可以用呢個kernel架?
barrylam1986 發表於 8-4-2012 03:21 AM

可以, 不過要先ROOT同有CWM Recovery, 同埋作者講話ONLY for 4.0.3/4.0.4

岩岩樓下有巴士司機同的士司機係度爭執, 我影低擺左上FB

個用電量可以俾你參考下, 開住camera係度影, 16min screen on time用4%電

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可以, 不過要先ROOT同有CWM Recovery, 同埋作者講話ONLY for 4.0.3/4.0.4
LKNim 發表於 2012-4-8 03:23

我仲係4.02, 等下4.04有無事先再算!唔該晒!

岩岩樓下有巴士司機同的士司機係度爭執, 我影低擺左上FB

個用電量可以俾你參考下, 開住camera係度影,  ...
LKNim 發表於 2012-4-8 03:30

screen真係好食電