其實有無得用usb線咁手機過手機地share網絡?

依家手上有兩部手機,一部用作share wifi,但發覺share wifi比齋上3G仲食電多幾錢重,唔知有無得usb to usb咁些呀?

依家手上有兩部手機,一部用作share wifi,但發覺share wifi比齋上3G仲食電多幾錢重,唔知有無得usb to usb ...
td618 發表於 2012-4-8 19:28

無, 先唔講 phone 2 phone USB 連線, 就算係 phone to PC/Mac 既 USB tethering 都要另外搞一堆野先得 (因為 driver 問題), 同樣道理....如果你想 client phone 駁到, 首先要有 USB host functionality 兼且有 driver 先得, 呢樣野係現時未見過有的 (雖然已有 USB host supported phone)

我pair左
td618 發表於 2012-4-9 23:42

咁唔熟了, 無用開

應該唔會的, 不過我無用開
你pair左未? bluetooth要駁network用要經 PAN的
barrylam1986 發表於 2012-4-9 19:41

我pair左

我裝左個app,按左share internet via bluebooth,但另一部機無話要對接/無反應
td618 發表於 2012-4-9 00:19

應該唔會的, 不過我無用開
你pair左未? bluetooth要駁network用要經 PAN的

我記得應該無問題架
都係share出來
barrylam1986 發表於 2012-4-8 23:27

我裝左個app,按左share internet via bluebooth,但另一部機無話要對接/無反應

兩部電話係度, 你想用A機張sim卡既網絡, 用B機黎上網
何解唔直接兩部機交換sim卡呢? ...
LKNim 發表於 2012-4-8 23:33
因為用來上網果部電話是用來收發sms+上網…規格會高d~咁機a就可以求其都得

兩部電話係度, 你想用A機張sim卡既網絡, 用B機黎上網
何解唔直接兩部機交換sim卡呢?

我記得應該無問題架
都係share出來

pdanet得
barrylam1986 發表於 2012-4-8 22:13

剛剛試了,但想手機share翻比手機唔得/_\