[操作疑難] Help!! 日版GN 忽然要 input SIM 網路解鎖 PIN

3星期前用 FuckDocomo1.1.apk 已解鎖,一直運作正常,今早開機突然要input 網路解鎖 PIN,(如圖)已試過 『1234』,Check 過張 SIM 卡無問題,但電話和上網都接不上。

你有没有試過?可否提供解決方法?

謝謝!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我試過....
你而家係用 4.0.2 定係 4.0.4?
如果係4.0.2 unlock sim 再用 fxxkdocomo v2解多次就OK
如果係 4.0.4 就要downgrade 4.0.2再搞過lu...(我就係4.0.4...)

我試過....
你而家係用 4.0.2 定係 4.0.4?
如果係4.0.2 unlock sim 再用 fxxkdocomo v2解多次就OK ...
king55699 發表於 2012-4-9 11:01

謝謝 king55699 師兄,我早以 Upgrade 去到4.0.4,即系要攪多次

係咪4.0.4未夠完善先有咁多問題呢,近排好多人報告有事

anakin826 發表於 2012-4-9 11:12

係 FuckDocomo1.1for 4.0.4 未夠完善,同樣情況我之前試個兩次,但轉用 FuckDocomo v2後就未發生過

anakin826 發表於 2012-4-9 11:12

yakju 都有呢個問題? 至少我未見過 (xda 都未見)

定係日系刷4.0.4 再sim unlock 先有?

回復 5# nergal

v2 響4.0.4 一樣會出input sim pin
如果之前4.0.2 領左套,咁就戴返reboot就無事

所以如果用緊4.0.4 仲係V1既,快d down返去4.0.2 裝V2領套先
除非你成世唔reboot部機
一陣你響街換電重啟叫你input sim 就電話都打唔到

回復 6# garnett_v

日版解網路瑣問題
唔關本身個rom事