[開箱] Galaxy Nexus電測試-萬用差電機開箱(危險動作需家長陪同觀看)

續之前個POST,今日得閒做左個簡單開箱~

今次主角

自己較正"正負極",對唔岩唔會有顯示

對岩正負極,左下角有粒顯示燈及有一組3.7V電顯示

準備啦~

插入佢個原裝火牛,COOL~睇到剩幾多電~

試下佢個安全,插左火牛環境下用鐵尺試下,好怕~ 好彩唔過電

今次差住電用鐵尺試下  ~(即時斷電)-----小朋友唔好試

咁就由佢差啦~(未驚完 )

最後發覺可以用2000MAH流動差電差7.4V電

簡單測試結果
nexus 3.7V 1750mah電由自動關機到100%-165分鐘
canon 7.4v 1050mah電由自動關機到100%-65分鐘
差7.4V電真係快好多
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

部機背隻寫輸出幾多

部機背隻寫輸出幾多
price09 發表於 2012-4-9 22:48

寫5V/12Vdc  3.7V 400mA   /  5Vdc  7.4v 350mA  12Vdc 800mA

想問邊到可以買到,能否pm小弟

is it safe ?

其實只係CANON粒電細....
佢叉7.4V電流係細過3.7V的

其實只係CANON粒電細....
佢叉7.4V電流係細過3.7V的
zetalai 發表於 2012-4-9 23:30

我仲以為睇電容量

is it safe ?
Wah On 發表於 2012-4-9 23:25

起碼冇咁山寨同有証書~我朋友都有一個萬用差好似玩具咁
開頭仲小我~話送俾我~後來佢試過話玩得過~哈

寫5V/12Vdc  3.7V 400mA   /  5Vdc  7.4v 350mA  12Vdc 800mA
tiads2002 發表於 2012-4-9 22:53

400mA其實已經慢左d
原裝充電座係出到500mA (型號: EBH-1F2SKK), 原火牛係1000mA=1A

不過你依個可以萬用都幾好

400mA其實已經慢左d
原裝充電座係出到500mA (型號: EBH-1F2SKK), 原火牛係1000mA=1A

不過你依個可以萬用 ...
price09 發表於 2012-4-9 23:52

冇辦法之下試左佢~NEXUS真係用電太快~我見用我最多電係收E-MAIL~痴線