[重大]上年簽和記3上台出Galaxy S2既留意下自己個Plan

上年S2未出就經3網上預定左S2
當時簽約果陣係首年送無限上網,如果加埋家居上網就送多一年
(但後黎因為和記既XX服務所以無用家居上網,得一年無限上網)
我簽24個月$198既PLAN另外要畀12+36
而當時講左會送200MB,加埋我$198既PLAN有300MB,諗住無死啦
點知今個月無左無限上網,我CHECK住黎用
我朋友問我點解佢CHECK網上個PLAN係寫得300MB
我睇返合約,的確唔見左加送200MB既條例
心諗中伏,打去客戶服務問,佢話係我揀左15個月400分鐘通話,但我當時淨係揀過要$148定$198plan同要唔要埋家居上網plan
我朋友無多幾個,傾計都係用MSN同FB傾多,點會揀400分鐘而唔揀200MB(實際上我個個月通話唔過100分鐘)
我諗係果陣個SALES見我簽兩年約但兩年都有無限上網送所以直接幫我揀左400分鐘通話
問佢家陣有無得轉返200mb
佢話要轉我個CASE去第2個部門再傾
真係火都黎
之後佢畀兩個方法
1:用$198加簽多一年,就合約期內無限上網
2:轉用$298既無限上網plan
我平時屋企用多,係後來有幾個月發現WIFI成5-6GB而3G用得600-700MB先成日係街到睇youtube
500MB完全係夠我用
但家陣得300MB,唔係唔夠,而係佢地既做法太過份
家陣等佢電話覆點處理
如果真係唔畀返我200mb,最多出街有WIFI先上網,但之後一定唔會再用3,信號又慢,服務又差

PS:當年都有好多CHING同我差唔多
大家最好CHECK下自己既單,睇下有冇我既情況出現

當年既資料http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1622626&extra=&page=1

和記3客戶服務電話:3166 3333

香港千錯萬錯都係客錯
sales同你講有100mb家居寬頻結果師傅放你飛機又屈你轉10mb寬頻係可憐你費時你無得用
sales見你有無限上網問都唔問下你就幫你落決定去電話分鐘都係你唔岩
你畀左錢簽左約人地畀咩服務你都可以,最緊要有得你用就唔好再出聲
sales同你簽約你可憐你,畀服務你係幫助你,收你錢就代表佢係大爺
總之香港做奴隸就咩事都無啦

case closed
唔再回覆本post任何回覆
同你地班sales無野好傾
有需要去求sales打救你既可以係本POST搵

當年張單有寫你選什麼。

我有3個account,依家放埋一邊等18個月後cut!!!

Galaxy S2 簽30個月約

月費$148 200MB PLAN  簽30個月即148X30=4440

當年張單有寫你選什麼。
Mrcheng 發表於 2012-6-23 21:36

基本月費$198,$12隧道牌照,$28/300分鐘話音通話服務,$8無限網內短信服務
合約24個月
預付$4878,第2個月開始回贈一共24個月每月$195
合約包1000分鐘基本通話,500分鐘心連心通話,50分鐘視象通話,300MB流動數據
另送15個月400分鐘話音通話,首12月無限本地流動數據,$100Watson's Coupon,頭兩個月Helloring以及12個月movie pass

家陣基本通話有成1000+300+400=1700

3簽合約時話有350MB比我用,但實際得300MB

3簽合約時話有350MB比我用,但實際得300MB
670 發表於 2012-6-24 00:00

上網又慢過人
仲想我加簽一年黎搵我笨
老實講我今個月爆左70MB
$30蚊咪送畀你囉
但打死我一定唔加合約時間或加錢轉無限plan
一年後約滿我唔信無其他台有優惠
一年前家居上網已經搞左我成個星期
今次打死都唔再用3

上網又慢過人
仲想我加簽一年黎搵我笨
老實講我今個月爆左70MB
$30蚊咪送畀你囉
但打死我一定唔加合約時 ...
wongkit23232223 發表於 2012-6-24 00:15

3有D區域的上網SPEED係可以接受,10秒入到YAHOO
但大部分區域的上網SPEED,30秒以上,甚至成分鐘先入到YAHOO

試過用3,有時重要時刻打唔到電話,所以以後都唔用lu

老實講,上年係3出gs2都係貪平
要有500m加零機價,其他台起碼$298啦!
仲要頭一年無限,
要平定要正
自己諗啦

都係果句,平既一定慢,因為俾人鎖頻。我都係3,不過用無限4 g plan。身邊所有人用手機上網未快過我。我係用htc one xl。就算我只開3g, 同一個台, 幾個人既速度都唔同, 我有4mb 下載。其他人用s3 有2mb, 用note 1mb…iphone4s 仲慢…佢地都係無限plan ……同一地點都有分別。