其實小米2S 用V5開發版個相機係咪無藥可救? *更新大相*

喂~~ 差都有個普下化~?  仲衰過部小米1
我仲以為個鏡頭有指模添~

更新M1 同 2S 16GB 大相
http://imgur.com/a/mgXAE#0小米2S 16GB
http://imgur.com/a/g9N7N#0小米M1

對比兩SET 相, M1明顯實淨D, sharp D, 2S就好blur,
尤其對比天台果d
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實小米在相機程式部份一向不太好,
特別在剛出MI2同初期的MIUI 5V上發生,
在V5公測時,我由V4升上去都比照相部份嚇到,
有無修改設定,預設的不大好

其實小米在相機程式部份一向不太好,
特別在剛出MI2同初期的MIUI 5V上發生,
在V5公測時,我由V4升上去都比 ...
Cm.Lui 發表於 2013-5-6 00:51

請問應該點設呢? 真係有衝動想flash返做V4,
呢個問題睇返記錄, 3月開始已經係咁, 都唔知係TEAM人太屎無能為力, 定係根本無正視過
再好既硬件都無用, 比自己MIUI拖跨

請問應該點設呢? 真係有衝動想flash返做V4,
呢個問題睇返記錄, 3月開始已經係咁, 都唔知係TEAM人太屎無能 ...
ddd531 發表於 2013-5-6 01:03

最近覺得MIUI優化埋D無謂野 而且一直唔升4.2 睇黎要上就要直接上4.3

最近覺得MIUI優化埋D無謂野 而且一直唔升4.2 睇黎要上就要直接上4.3
ben20034 發表於 2013-5-6 01:08

老實講, 我用左年幾, 佢開發版每星期更新基本上都係D無謂野
4.0果陣仲低B, 學人老早就出4.0開發版, 一路開發到***果堆機升曬4.0, 佢都仲係繼續缺陷中

老實講, 我用左年幾, 佢開發版每星期更新基本上都係D無謂野
4.0果陣仲低B, 學人老早就出4.0開發 ...
ddd531 發表於 2013-5-6 01:12

小米2既4.2.2 aosp 先岩岩開始整 到左15號發佈 4.3果陣 這個計劃一樣悲劇...

回復 1# ddd531

已經好過我果部LG F160架喇!

回復 3# ddd531

可以修改系統檔"media_profiles.xml",
但具體的要去MIUI discuss 看
我無留低修改資料

我用小米2 最新開發版影 d 相好好喎
littleme 發表於 2013-5-6 02:06

無圖無真相, post張遠景黎睇下, 近距離我都無事