用緊***S4 的, 100%下跌至90%的電量問題

用緊4G 版本, 用原裝線+原裝充電器, 充電至100%, 再充多半個鐘才拔線
用”3" 仔台, 4G上網 3分鐘, 電量由 100%下跌至95%,
問題 :
1. 請問以上是否正常?
2. 平時充電至100%, 就算無咩用, 都很快跌10%, 是否我舊電池有問題?
3. 定係”頭” 10%電量跌得比較快?

熄咗S-VOICE,GOOGLE NOW,同停咗DROPBOX 之類既APP

我同事剛由iphone 轉S4 一日要3粒電

你同事用ip4 時係咪冇玩咁多電話先  

熄左4g會好好多

你同事用ip4 時係咪冇玩咁多電話先
epcsub 發表於 2013-5-8 17:33

應該唔係,佢同事係20000mha尿袋長插

熄咗S-VOICE,GOOGLE NOW,同停咗DROPBOX 之類既APP
a886 發表於 2013-5-8 17:02

dropbox冇同步都食電咩?
即係要logoff左先得?

google now我發覺勁食電! 及RAM, 佢係背後幫你預計你想要乜,你係邊,一切一切,諗起都覺得好食電!

咁不如熄左部電話佢...

都係root 機啦,定咗自己開但本身唔用嗰啲啦