[開箱] [人開我又開]VEGA No6 IM-A860S vs IM-A850K (2013-5-23 #204 Change DPI)

本身用緊A850K,其實對部機好滿意,因為屎忽太痕,忍唔住手淘左部A860S。
依家黑貴過白,K貴過S,我呢部$2970+20,自己覺得價錢合理(呢個價係我上次買A850K既價錢)。
5/7落order,5/10 EMS送到。

主機盒殘左少少,本來佢話兩碼合一,最後都係三碼合一。

開盒有主機同一堆贈品:

打開主機盒,入面有保護貼,兩叉一電(賣家久我一塊電,佢話無貨話遲D寄番俾我)。

部機好正,拎上手無想象中咁大部,係可以接受。重量本來見210g都有少少擔心,但實際上又唔係好重,我個人接受到。
機身條邊係粗左少少,比850更粗。機背兩邊曲落去,感覺上部機都幾薄。但背蓋係光面,唔同850係細格仔紋,所以好易黐手指模。
今次開機背位在機身下部

天線,USB位在機底

S版正面有個logo,不過黑機反光又唔多覺。

下面都finish得幾靚。

NFC同機身接觸位係側邊,850係喺中間。

電3140mah

SIM卡位要拆電先見到唔多方便,microSD位係對上。

開機畫面靚靚

拎上手都幾好,但要單手操作就應該唔得啦。

同850拍埋細一個碼。

買個時已知兩部機硬件一樣,但860有32G同埋FHD,呢樣亦係吸引我嘅地方。
本來擔心同樣硬件推FHD會唔會lag,但實際係好smooth,但未有時間試game, browser之類。
不過呢部個芒sensitivity好似同850唔同,要大力少少掃。另開機要撳power掣好耐先開到。
其實FHD我就咁睇分別真係唔明顯,可能850本身都好靚吓。
自己用左一陣覺得A860係出得細緻D,色彩好似靚少少,而且正面睇860係光少少(兩部都係auto)。

Youtube 1080p

另外860多左個touchpad喺背後,本來方便單手操作係幾好,但唔係所有野都可以用到,但呢個pad好大潛力可以做得更好。
唔使四千港銀買到呢個config真係超值。

860真係好令

多謝分享, 希望今日我都入到手啦~~

嘩, 好吸引呀, 我都想買.
請問可以介絕 TB 的掂鋪, PM 給我可以嗎 ?
未試過 TB, 要學. 要一次過 FULL PAY 嗎 ?
他有沒有 870 賣 ? 如果有, 又好似你咁好服務, 可以 KEEP 住.

因為係街買, 禾禾禾, 要 4200. 應該貴過你.
去飛花未覆, 黑色又要加 300, 咁不如 TB 駁一駁. 毒下朋友.

S 版係咪好過K 版 ?

用完大真係返唔到轉頭,依家睇850又覺得細

回復  stm2007

您好毒   搞到我又想...
167pk 發表於 2013-5-11 12:22

個間好似都有870,但要4K人仔又唔多吸引喎。
TB係平少少,但呢度買可以試機先,自己衡量啦。
TB買要用支付寶full pay(可用pps或支付寶卡,rate 1.28),錢會去左支付寶先,你收左貨無問題先會俾錢賣家。

嘩, 好吸引呀, 我都想買.
請問可以介絕 TB 的掂鋪, PM 給我可以嗎 ?
未試過 TB, 要學. 要一次過 FULL PAY  ...
bobopig 發表於 2013-5-11 12:25

個間好似都有870,但要4K人仔又唔多吸引喎。
TB係平少少,但呢度買可以試機先,自己衡量啦。
TB買要用支付 ...
stm2007 發表於 2013-5-11 12:29

請問你今次俾左既人仔, 維番港紙等於幾多錢呢 ?

A870 係貴, 所以諗住玩 A860先, A870 跌番價, 換機就可以用 TB.
鐘意就870. 不過第一次玩水機, 都係 860 四千頭, 萬一唔鐘意, 都冇五千幾咁肉痛

2990x1.28=3827
我用支付寶卡俾錢。

870等兩個月就跌價啦。

請問你今次俾左既人仔, 維番港紙等於幾多錢呢 ?

A870 係貴, 所以諗住玩 A860先, A870 跌番價, 換機就可 ...
bobopig 發表於 2013-5-11 12:42

好正斗!