你呢個IM-A850k_s0837222_to_S0837225.zip有無試過用winrar進行解壓測試,如果解壓測試正常,因爲唔係ROM ...
midtor 發表於 2014-1-27 12:47

有嘗試過unzip  是可以~無error 㗎

呢個應該係正解。
midtor 發表於 2014-1-27 12:52

我官方個recovery 都又試  但就好似上圖咁....好怪

回復  yoshibashira

Getota下載來的要用官方recovery至刷得入(rom要改.zip),你用cwm個recovery當然刷吾 ...
delta01 發表於 2014-1-27 12:43

我有嘗試  我試咗官方唔得先嘗試 CMW...但佢唔得又無display error msg 點解唔得

回復 24# yoshibashira

Ching 我估你未改啱個rom嘅.zip,看圖類似咁嘅format。用官方recovery刷一定得。

張個rom儲存喺sdcard1用RE張.apk rename 做.zip

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Ching 我估你未改啱個rom嘅.zip,看圖類似咁嘅format。用官方recovery刷一定得。

張 ...
delta01 發表於 2014-1-27 13:14

係咪有d特別format 定就咁remane apk>zip?
因為我無第部機 可以插張SD 用app 改....   我部850k boot 唔起...

張 ...
delta01 發表於 2014-1-27 13:14

係咪有d特別format 定就咁remane apk>zip?
因為我無第部機 可以插張SD 用app 改....   我部850k boot 唔起...

我見卡刷有貼  但睇唔明...
全屏(需要先root,才能用re管理器替换,下载解压,用re管理器替换/system/framework/framewrk-res.apk,修改权限310,为了防止问题,先把原始的备份下,注意:先下载按键救星等虚拟键软件,否则会没有按键操作)(这里感谢Z-Liang的帮助)
            framework-res.rar (18.74 MB, 下载次数: 63, 售价: 1 金钱)

因為我無第部機 可以插張SD 用app 改....   我部850k boo ...
yoshibashira 發表於 2014-1-27 13:18

當然吾係加.zip尾啦,係張.apk改成.zip

回復 27# yoshibashira
如果你是XP系统,请打开一个文件夹然后 选择-工具-文件夹选项-查看-里面找到 隐藏已知文件类型的扩展名 把前面的小勾去掉-确定 就能改了

因為我無第部機 可以插張SD 用app 改....   我部850k boo ...
yoshibashira 發表於 2014-1-27 13:18

ching 你係電腦咪改到lor