系不系呢個咁?
zidaneshiu 發表於 2014-1-27 15:13

唔好意思mix up咗師兄 其實呢到係2 個recovery蚜我3
我只係回緊唔同師兄 所以搞亂咗
上圖係我張個file檔尾改咗做.zip 後 係唔同recovery
出嘅問題  都係load 唔到個rom
嘗試睇下各師兄高手門 睇下我有無錯
我以前有玩開htc 容易好多....  其實最簡單真係官網 upgrade但真係玩唔佢d韓文
連個usb 做乜都唔明   我換咗幾部電腦都係咁

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我見你CMW recovery 2410 張圖係可以用到外置SD卡喔,你點解唔DL一個第三ROM放入外置DS卡度刷住救番部機先 ...
midtor 發表於 2014-1-27 14:07

我boot 唔起機 只可以copy 到file 落SD card..係咪一定要放個zip file 落internal memory 先work嘅呢3?

我見個教學一字蚶淺 同online upgrade serivce一樣 但都玩果時R晒頭
SKY/VEGA 升級官方系統教學

1, 先輸入網址 www.isky.co.kr / www.ivega.co.kr
2, 右上角找出自已手機的型號 (如:A850)
3, 按手機圖片進入相關頁面
4, 選擇自己手機的型號然後按一下 (型號右手邊寫上 1.32 / 1.55 意思指該手機最新版本的固件)
5, 正式進入升級頁面後找出瀏覽器右上角有一張好似紙的圖示按一下, 然後會變成藍色
5.jpg --------> 4.jpg
6, 手機在關機狀態下同時按 "音量-" "音量+" "電源鍵" 開機進入 Bootloader
7, 選擇第一個 PDA Download
8, 用數據線連接手機
9, 最後按 6.jpg , 等待升級完成

我見你CMW recovery 2410 張圖係可以用到外置SD卡喔,你點解唔DL一個第三ROM放入外置DS卡度刷住救番部機先 ...
midtor 發表於 2014-1-27 14:07

我驚唔曉擦返   官rom都咁難搞
third party 要改基帶, recovery 要玩埋fastboot adb.....   
早知唔手痕搞個beast audio 拿

唔好亂試PDA Download!出問題真係要俾錢運返大陸整!

我驚唔曉擦返   官rom都咁難搞
third party 要改基帶, recovery 要玩埋fastboot adb.....   
早知唔 ...
yoshibashira 發表於 2014-1-27 16:08
收工返屋企幫你望真啲圖再答

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

收工返屋企幫你望真啲圖再答

(由 HKEPC Android 手機版 發出)
popio 發表於 2014-1-27 16:13

係拿 我唔敢亂搞d third party 野  越搞越複雜  ...
    非常感謝師兄

你根本就係用明大嘅刷rom工具,刷番盛悅呢啲第三方rom好合理啫,而且實得。

係拿 我唔敢亂搞d third party 野  越搞越複雜  ...
    非常感謝師兄
yoshibashira 發表於 2014-1-27 16:14

http://file.mizal.net/pantech/R3/Update.zip/#739,634,150
用臨時twrp刷呢個 KT R3 v2.25 backup........試下
尾4條 link