[操作疑難] 850k 線上刷原廠rom 問題

850k 線上刷原廠rom 問題
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想請教各位  小弟在官網刷rom 時 停咗係usb 測試 但我已經installed 850kusb driver
我跟足 教學   google  ...
yoshibashira 發表於 2014-1-25 14:06

我麵試過裝左beatsaudio 就咁
你ie 開左相容性檢視未

入到RECOVERY點解唔刷個CWM再刷ROM?

我麵試過裝左beatsaudio 就咁
你ie 開左相容性檢視未
alvin28 發表於 2014-1-25 15:19

開咗~

入到RECOVERY點解唔刷個CWM再刷ROM?
williamau 發表於 2014-1-25 15:42

想請教邊到可以搵到廠rom, 我見全部廠rom 都係話官網update,
我入到CWM架..但無廠rom,得個850k binx  檔嘅rom

想請教邊到可以搵到廠rom, 我見全部廠rom 都係話官網update,
我入到CWM架..但無廠rom,得個850k binx ...
yoshibashira 發表於 2014-1-25 17:18

http://www.sonyue.com/bbs/forum. ... &extra=page%3D1
刷住呢個先啦, 唔岩用既最多之後再刷返BINX

刷住呢個先啦, 唔岩用既最多之後再刷返BINX
williamau 發表於 2014-1-25 17:24

但其實我只係想用返 廠rom, 請問有無第d方法可以刷廠rom~
但都多謝c 兄 心意
真係頭都爆

但其實我只係想用返 廠rom, 請問有無第d方法可以刷廠rom~
但都多謝c 兄 心意
真係頭都爆 ...
yoshibashira 發表於 2014-1-25 17:26

試下用getota

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

試下用getota

DeathSon 發表於 2014-1-25 18:42

請問師兄getOTA 有無教學...  謝謝
個官網係咪無辦法知道usb咩事?

試下用getota

DeathSon 發表於 2014-1-25 18:42

我搵到個getOTA 教學 happy share  吓~

1)getota嚟dl個rom自己卡刷。
2)會出亂碼吾洗理佢照用好似cmd咁用,
3)先入機型號im-a890k按enter
4)跟著入舊一個版本號如s0222116按enter,如果輸入正確就會睇到下載畫面,如果入錯會閃退程式。要重新輸入。下載完就張個.apk檔改成.zip save插卡內,插入手機,入bootloader選recovery>>>update from sd.