我見個教學一字蚶淺 同online upgrade serivce一樣 但都玩果時R晒頭
SKY/VEGA 升級官方系統教學

1, 先輸入網址 www.isky.co.kr / www.ivega.co.kr
2, 右上角找出自已手機的型號 (如:A850)
3, 按手機圖片進入相關頁面
4, 選擇自己手機的型號然後按一下 (型號右手邊寫上 1.32 / 1.55 意思指該手機最新版本的固件)
5, 正式進入升級頁面後找出瀏覽器右上角有一張好似紙的圖示按一下, 然後會變成藍色
5.jpg --------> 4.jpg
6, 手機在關機狀態下同時按 "音量-" "音量+" "電源鍵" 開機進入 Bootloader
7, 選擇第一個 PDA Download
8, 用數據線連接手機
9, 最後按 6.jpg , 等待升級完成

我見你CMW recovery 2410 張圖係可以用到外置SD卡喔,你點解唔DL一個第三ROM放入外置DS卡度刷住救番部機先 ...
midtor 發表於 2014-1-27 14:07

我驚唔曉擦返   官rom都咁難搞
third party 要改基帶, recovery 要玩埋fastboot adb.....   
早知唔手痕搞個beast audio 拿

收工返屋企幫你望真啲圖再答

(由 HKEPC Android 手機版 發出)
popio 發表於 2014-1-27 16:13

係拿 我唔敢亂搞d third party 野  越搞越複雜  ...
    非常感謝師兄

用臨時twrp刷呢個 KT R3 v2.25 backup........試下
尾4條 link
popio 發表於 2014-1-27 19:32

師兄我想問3 個rom 邊個係for 850 k版 謝謝~

回復  yoshibashira
CWM KT R3 v2.25
由尾數上第四條 link
popio 發表於 2014-1-27 21:20

感謝師兄  我試試先 其實我都嘗試咗好一段時間 
係只己太鐘意官 rom

真矛盾,有官方rom唔用要刷雜種rom,刷左雜種rom又話中意官方rom。
好似女人咁善變。 ...
starwise 發表於 2014-1-27 22:52

我一路係用官rom.. 我唔用中文rom..
只係beats audio kill 咗佢......
我仍然支持韓rom  我好專一...

CWM KT R3 v2.25
由尾數上第四條 link
popio 發表於 2014-1-27 21:20

終於搞店 萬分感激 HKEPC嘅幫過手嘅師兄~
特別係popio  非常多謝~  韓仔rom會來了~  
同埋我想講個官方self upgrade 真係流到爆炸....   得佢救機真係死得
再止奉勸各位師兄   想裝beats audio .apk 前請3思...
by the way 我想問呢條link 係咩嚟  非常強 係pantech 玩家救星

純粹係K版v2.25 cwm backup
入面齊哂s,k,l 版rom,recovery
有空入番recovery 睇頂行 ...
popio 發表於 2014-1-27 23:44

我個官recovery 係3E~  其實呢部機真係好抵玩 如果唔係PCCW 局我買sony
我都仲用緊850k