回復  541023

不suggest淘韓國, 都係果個問題la,"有問題的話會好煩,唔通寄返去?" ...
topcon2013 發表於 2014-2-27 01:11

有得寄番去整總好過無得整!
除左你比錢前可CHECK機(記住你未必係第一個CHECK 呢部機),直郵你有X日可以用完CHECK哂至按確認比錢收貨,至於有需要退貨運費當然要同賣家傾~

870香港買都係$22xx
為什麼還要淘回來?部機有問題,全盒退回是好麻煩
kaga0215t 發表於 2014-2-27 08:44

香港買如果部機有問題,出左門口閣下自理,想退都無得退添!

有得寄番去整總好過無得整!
除左你比錢前可CHECK機(記住你未必係第一個CHECK 呢部機),直郵你有X日可以用 ...
NeTZoO 發表於 2014-2-27 10:58

好多時香港買機仲伏

870香港買都係$22xx
為什麼還要淘回來?部機有問題,全盒退回是好麻煩
kaga0215t 發表於 2014-2-27 08:44

我自己淘寶就唔係貪平,貴少少都會買
最少有個原廠保養

淘寶有信心過香港,買未開封機。
就算唔係真正全新,外傷機會低d,淘寶最高人氣果幾間做生意幾有信用。
不過淘寶買野用信用卡有 limit 過2千既野比錢好麻煩。

好多時香港買機仲伏
DeathSon 發表於 2014-2-27 11:04

如果D人諗下如果部機(新機)有少問題,間舖會點處理,就知幾伏!

1.比多幾個人試,實有d人無咁驗屍既(所以我話你未必係第一個check 呢部機既人)
唔到最後我估唔會退番比大拆 or 韓直!

最大問題如果用落有問題,我諗唔到間舖邊會跟手尾,直郵起碼自己一手一腳寄番去,當地就起碼原廠維修(係報失機就另計啦)

回復 12# NeTZoO

大鋪都會有7日,一般都唔會太伏

淘寶直郵係咪可以幫你寄返去整?

淘寶有信心過香港,買未開封機。
就算唔係真正全新,外傷機會低d,淘寶最高人氣果幾間做生意幾有信用。
不過 ...
sikoto 發表於 2014-2-27 11:07

信用卡買幾千蚊野charge好貴
代充好方便

淘寶直郵係咪可以幫你寄返去整?
ppkkfg 發表於 2014-2-28 01:07

可以,我整過