〔月經問題〕1500左右邊部手機嘅自拍鏡頭好啲?

小弟要買部手機俾個退休阿嬋,只要求前鏡頭靚,最好無強制美顏功能,只需要用CMHK 3G,唔需要雙咭 / memory card / 4G
紅米碌 4G /魅籃碌 / Lenovo K3 note 定係有其他選擇??

(15/8 修正)因為嗰位退休阿嬋經常唔見電話(已經唔見咗一部 NOTE4一部小米4一部iphone5s),佢自己同家人唔再想買太貴嘅機,另外重視自拍,係因為佢只需要同個孫影完合照即時upload 上 facebook 或 whatsapp 俾人睇,基本上save咗都會好快Delete,所以RAM/ROM/容量/系統/4G等等全部可以無視

謝謝

順便提一下前日行過鴨寮街M記,部J5寫$18XX但下面有行字寫現金價再減

youtube好多 J5 vs moto g 3rd鏡頭評測,(不過好似都一樣無咩前鏡評測)....都參考一下嚕

https://www.youtube.com/results? ... d+generation+camera

唔等得就買J5,等得就$1500唔駛就買到moto G 3rd,大陸機講性價比係嬴晒,但係論質數真係差一點,比多幾舊水影靚少少好過啦

抱歉,之前俾公司流放咗去身二度,一直無跟進

昨日我見到有部Lenovo vibe z2,應該即係 k920 mini ->  

...
呆呆的聰 發表於 2015-8-24 02:48 PM

水貨。

via HKEPC Reader for Android

抱歉,之前俾公司流放咗去身二度,一直無跟進

昨日我見到有部Lenovo vibe z2,應該即係 k920 mini ->  http://unwire.hk/2014/08/05/lenovo-k920-mini-weibo/mobile-phone/

請問有無人見過用過或者睇過相關評測?因為部機好平,前鏡有 800萬像,但係連大陸都好似搵唔到開箱或者評論...

千元機黎講算係唔錯。。。哩個價錢你唔通想買神機咩。。。

再唔係就紅米note 2囉。。。 ...
hk133 發表於 2015-8-15 03:36 PM

你鍾意啦

C3 近價但太古老
usei 發表於 2015-8-15 15:38

舊唔緊要,最緊要平,同埋最好全新唔係二手

千元機黎講唔算差。。。
    魅藍2/魅藍note 2如何?應該都唔錯。。。 ...
hk133 發表於 2015-8-15 14:57

魅籃NOTE同魅籃2都好似唔錯

其實單論畫質,j5 好啲定罪大 c3 好啲?
呆呆的聰 發表於 2015-8-15 14:24

C3 近價但太古老